Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concert Cappuccino Orkest in Energiehuis

Concert Cappuccino Orkest in Energiehuis

Een bruisende mix van klassiek, jazz, pop en musical- en operamuziek door ToBe cursisten en leerlingen van alle leeftijden. Dinsdag 12 november geeft het Cappuccino Orkest van ToBe cultuurcentrum een concert met werken uit bekende opera’s en musicals door de eeuwen heen. Onder leiding van dirigent Jeroen Hobbel worden werken van Georg Friedrich Händel tot Andrew Lloyd Webber ten gehore gebracht. Het concert is van 19.15 uur tot 20.30 uur en de toegang is gratis. In zaal Ketel 1 van het Energiehuis aan de Noordendijk 148 in Dordrecht.

Het concert wordt aangevuld met vioolleerlingen van Laura van de Woord en gitaarleerlingen van Jeroen Hobbel. Samen met het orkest voeren zij een jazzsuite uit van componisten David en Kathy Blackwell. Ook spelen de vioolleerlingen een Telemann compositie voor vier violen en de gitaarleerlingen laten songs horen van o.a. Elvis Presley, Nielson en een Braziliaanse muziek van componist Machado.

Voor de eerste maal is er een samenwerking tussen het Cappuccino Orkest en andere ToBe leerlingen, hetgeen dit concert speciaal maakt. De jongste leerling is zes jaar en de oudste is 87. Geen beter voorbeeld dat muziek alle grenzen overschrijdt! Het plezier van samen muziek maken staat op de eerste plaats.

Het Cappuccino Orkest is een jong orkest voor iedereen vanaf 18 jaar die al een aantal jaren een instrument bespeelt. Ze spelen verschillende stijlen muziek: klassiek, wereldmuziek, dansmuziek en lichtere genres. Het orkest treedt ook regelmatig op tijdens uitvoeringen. In september traden zij nog op tijdens de Dordtse Cultuurmarkt. Altijd is het orkest op zoek naar nieuwe leden. Alle instrumenten zijn welkom. De partijen worden per persoon geschreven. De repetities zijn elke dinsdagavond van 20.15 uur tot 21.15 uur in lokaal 007 van het Energiehuis.

Wanneer?
12 november 2013 van 19.15 tot 20.30 uur
Organisator
Stichting To Be
613 31 44
info@stichtingtobe.nl
Locatie:
Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.