Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatie over: Cursus Ambassadeurs van het Landschap

Informatie over: Cursus Ambassadeurs van het Landschap

Stimulans recreatie, toerisme en ondernemerschap in de Waterdriehoek
 
Er starten steeds meer toeristisch-recreatieve projecten in de Waterdriehoek, het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch. Voor recreatie- en toeristische ondernemers start dit najaar de cursus Ambassadeurs van het Landschap. Hiermee versterken ondernemers hun netwerk en vergroten ze hun kennis van de natuurgebieden, cultuurhistorie, het landschap en natuurrecreatieve mogelijkheden voor de bezoeker van de Waterdriehoek. Ook focust de cursus op hoe de Waterdriehoek aantrekkelijker, toegankelijker en zichtbaarder te maken is. Het gebied heeft steeds meer te bieden voor de recreant!
 
Tussen de Lek en de Noord ligt Kinderdijk. Nergens ter wereld staan zoveel molens bij elkaar als in het authentieke polderlandschap van Kinderdijk. Niet voor niets behoort Kinderdijk sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op een kleine vijftien kilometer afstand ligt Dordrecht, Hollands oudste stad, omsloten door brede rivieren. Duizend monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. Vanuit Dordrecht ben je zo in Nationaal Park de Biesbosch. Een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water.
 
De Waterdriehoek is door de Provincie Zuid-Holland gekozen als één van de zeven ‘erfgoedlijnen’. Een erfgoedlijn is een geografische structuur die meerdere monumentale stippen met één gemeenschappelijk historisch verhaal verbindt. Erfgoedlijnen zijn samenstellingen van erfgoed, landschap en water, die kwaliteit verschaffen aan de ruimte en beschikken over groot recreatief en toeristisch potentieel.
 
Voor (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers start dit najaar de cursus Ambassadeurs van het Landschap. Met de cursus vergroten ondernemers hun kennis van de natuurgebieden, cultuurhistorie, het landschap en natuurrecreatieve mogelijkheden voor de bezoeker van de Waterdriehoek. Daarnaast richt de cursus zich er op hoe de Waterdriehoek als recreatief gebied aantrekkelijker, toegankelijker en zichtbaarder te maken is. Tijdens de cursus krijgen ondernemers tevens de kans om een netwerk op te bouwen met ondernemers in hun omgeving.
 
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, die zowel binnen als buiten plaatsvinden. De cursus gaat in op landschappelijke en natuurlijke kwaliteiten van het gebied, maar ook op het cultureel en industrieel erfgoed, het waterbeheer, de strijd met en tegen het water, de historische stad Dordrecht, de handelsgeschiedenis, etc.
 
Op dinsdag 19 november vindt een informatiebijeenkomst over de cursus plaats, van 15:00 tot 17:00 uur, te Stayokay Dordrecht, Baanhoekweg 25, Dordrecht. Tijdens deze bijeenkomst wordt de achtergrond van de cursus besproken, en spreekt een Gastheer van het Landschap uit de omgeving over zijn ervaringen.
 
Meer informatie over de cursus vindt u op .
 

Wanneer?
19 november 2013 van 15.00 tot 17.00 uur
Organisator
IVN
Locatie:
Stayokay Dordrecht, Baanhoekweg 25
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.