Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Energiehuis broedplaats voor nieuwe Nederlandse toneelvoorstelling

Energiehuis broedplaats voor nieuwe Nederlandse toneelvoorstelling

Thriller is een nieuwe toneelvoorstelling  van actrice/theatermaaksters Nhung Dam en voormalig NNT-regisseur Koos Terpstra. Stap voor stap stomen zij de voorstelling klaar voor de Nederlandse podia. Met acht studenten van de toneelscholen van Amsterdam en Maastricht werken Dam en Terpstra  in november gedurende twee weken in het Energiehuis ieder aan hun eigen versie van Thriller. Van 16 t/m 19 november zijn beide versies drie keer te zien in Ketel 2.

Dam en Terpstra gaan op uitnodiging van Kunstmin in het Energiehuis aan de slag. Gedurende de repetitieperiode van twee weken verblijven de studenten dag en nacht in Dordrecht. In deze snelkookpan studeren de regisseurs het stuk in met de acteurs, ze schrappen teksten, ze veranderen, ze schrijven er misschien wat bij, ze kijken naar wat de acteurs doen. Het resultaat is te zien als de voorstellingen worden gespeeld.

Thriller is geen kant-en-klare voorstelling. De studenten zijn eigenlijk te jong voor de rollen die ze spelen (40-ers), het decor is niet wat het officieel zou moeten zijn (geleend van het RO Theater) en er is maar twee weken gerepeteerd. Daar staat tegenover dat bezoekers voor de vriendelijke prijs van €4,50 de unieke kans krijgen om te kijken naar een voorstelling die in de steigers staat en kunnen genieten van jong talent dat de sterren van de hemel speelt.

Thriller is een bloedstollend verhaal waarin gebeurtenissen elkaar in een hoog tempo opvolgen. Als toeschouwer word je de emotionele wereld van de vier personages in getrokken, hun verwikkelingen zetten je telkens op het verkeerde been en de ontknoping is ronduit verrassend. Thriller laat de duistere drijfveren zien van wat vrienden en geliefden elkaar aan kunnen doen. Hoe ver gaan we voor de liefde?
 

Wanneer?
Van 16 november 2013 00.00 uur tot 19 november 2013 00.00 uur
Organisator
Kunstmin
Locatie:
Ketel 2 in Energiehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.