Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voeding en gezondheid in Dordts Duurzaamheidscafé

Voeding en gezondheid in Dordts Duurzaamheidscafé

Hoe kunnen we onze gezondheid bevorderen met de juiste voeding? Arts Maarten Klatte spreekt hierover tijdens het Dordts Duurzaamheidscafé op woensdag 20 november.

De Haagse arts vertelt over duurzame geneeskunde: de verschuiving van de huidige geneeskunde die gekenmerkt wordt door ziektebestrijding naar de tegenpool hiervan: gezondheidsbevordering. Dit gaat nog een stap verder dan preventie van ziekte. Bij gezondheidsbevordering gaat het erom het zelfherstellend vermogen te activeren met behulp van stressvermindering,
ontstekingsremmende voeding etc. Maarten Klatte geeft zelf ook workshops met zoveel mogelijk onbewerkte, plantaardige voeding.

Stadslandbouw
Tijdens het café wordt ook teruggeblikt op het symposium Samen werken aan stadslandbouw, dat op 30 oktober is gehouden.

Initiatief delen?
Mensen die een duurzaam initiatief hebben kunnen dit tijdens het Duurzaamheidscafé kort toelichten. Aanmelden kan via Platform Het Duurzaamheidscafé is een initiatief van de stichting Platform Duurzaamheid Dordrecht en wordt deze keer ingevuld door vrijwilligers van de werkgroep Natuur, Voeding en Gezondheid.

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig.
 

Wanneer?
20 november 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Duurzaamheidscafé
platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com
Locatie:
Duurzaamheidscentrum Weizigt
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.