Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Waarom kunnen tieners soms zo irritant zijn?

Waarom kunnen tieners soms zo irritant zijn?

Lezing Loes Keijsers bij het Nationaal Onderwijsmuseum
Op donderdag 28 november 2013 organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum een lezing over de bijzondere levensfase die de adolescentie heet. Loes Keijsers, universitair docent aan de Universiteit Utrecht, vertelt over de biologische, cognitieve en sociale veranderingen die ten grondslag liggen aan het voor ouders en leraren soms ‘irritante’ gedrag van tieners.
In de lezing geeft Keijsers antwoord op vragen als waarom geven jongeren opeens een brutale mond? Waarom giechelen meiden zo? En waarom luisteren ze wel naar hun vrienden, maar niet naar hun ouders of leraren?
Geen droge wetenschap, wel interessante achtergrondinformatie over wat tieners belangrijk vinden, en wat hun kansen en beperkingen zijn. Interessant voor elke ouder en leraar die met pubers te maken heeft en wil weten hoe je tieners kunt motiveren en beter kunt aansluiten bij hun belevingswereld.
Dr. Loes Keijsers publiceerde onlangs haar boek Waarom tieners zo irritant kunnen zijn en hoe je daar als ouders mee kunt leren leven. Op basis van wetenschappelijke inzichten beschrijft zij praktische tips en aanbevelingen voor het omgaan met puberende jongeren.

Wanneer?
28 november 2013 van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie:
Nieuwe Haven 26
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.