Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Patriciërshuis organiseert tentoonstelling over de “Franse tijd”

Patriciërshuis organiseert tentoonstelling over de “Franse tijd”

Zaterdag 23 november heeft het publiek kunnen genieten van een enorm spektakel aan de Merwekade en aan de overkant in Papendrecht. Een deel van de geschiedenis van beide steden werd op initiatief van het Dordts Patriciërshuis tot leven gewekt en is door een aantal TV-ploegen voor het nageslacht vastgelegd. Franse kanonniers vuurden vanuit Papendrecht hun kogels af op aan de overkant gelegen Hollandse mariniers, Pruisische soldaten en Kozakken.
Over dit onderwerp is in dit sfeervolle huismuseum met behulp van bruiklenen van het Dordrechts Museum een tentoonstelling ingericht. Op deze tentoonstelling is een aantal voorwerpen te zien, die nog nooit eerder ten toon zijn gesteld. Eén van deze voorwerpen is een bavelaar (beeldsnijwerk) van deze beschieting.
Tevens is door de werkgroep onder leiding van historicus Kees Weltevrede over deze belangwekkende periode in de Vaderlandse geschiedenis een lezingencyclus georganiseerd. Op www.dordtspatriciershuis.nl  is het totale programma vermeld.
De eerste lezing zal plaatsvinden op 29 november en  heeft als onderwerp “De slag om Dordrecht (22 november tot 1 december 1813)”  ; deze  zal worden verzorgd door Henk Mesman.
De toegangsprijs bedraagt € 10 per lezing. Hierin is een rondleiding door het museum (start 19.00 uur) begrepen alsmede een hapje en een drankje na afloop.
Aanmelding kan plaatsvinden via info@dordtspatriciershuis.nl
Het museum is gevestigd aan de Wolwevershaven 9.

Wanneer?
29 november 2013 van 00.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Wolwevershaven 9
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.