Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Documentaire “Nefarious, merchant of souls” in Bonfire

Documentaire “Nefarious, merchant of souls” in Bonfire

Op vrijdag 29 november wordt in jongerencentrum Bonfire de documovie Nefarious, Merchant of Souls vertoond. De screening van deze Amerikaanse documentaire wordt georganiseerd in samenwerking met Stand4Justice, een Nederlandse gebedsbeweging voor gerechtigheid. Nefarious, Merchant of Souls van Exodus Cry neemt de kijker mee in de nachtmerrie van seksslavernij die wereldwijd voor honderdduizenden een dagelijkse realiteit is. De toegang tot deze avond is vrij.

Moderne slavernij
De schokkende documentaire laat zien waar slaven worden verkocht (vaak in ontwikkelde, rijke landen), waar ze werken en waar ze worden vastgehouden. Daarnaast bevat Nefarious interviews uit eerste hand met slachtoffers en handelaren en deskundige analyses van internationale humanitaire leiders. De kijker krijgt een goed inzicht in deze duistere wereld, maar wordt aan het einde niet zonder hoop achtergelaten.

Bewustwording
De documentaire Nefarious is een echte eye-opener voor veel mensen. Het tonen ervan zorgt voor meer bewustwording, betrokkenheid, inhoudelijke discussie en gebed. Na de eerste screening in Amsterdam reageerde een van de kijkers: “Mijn beeld is veranderd door het zien van Nefarious. Ik dacht toch een beetje dat de vrouwen hier misschien zelf voor kiezen, maar als ze dit werk doen omdat ze misbruikt zijn, trauma’s hebben, in hun gezin zijn verwaarloosd of als ze uit een weeshuis komen, dan maakt dat wel een verschil.”

Handtekeningen
Stand4Justice wil door het vertonen van Nefarious tijdens een tour door Nederland minstens 40.000 handtekeningen inzamelen om een alternatief voorstel op de agenda van de Tweede Kamer te zetten
om de prostitutiewetgeving aan te passen. Hierin werken ze samen met Exxpose,

Informatie
Wat: documentaire over mensenhandel; Nefarious merchant of souls, met team van Exodus Cry
Wanneer: 29 november  2013 om 19.30 uur zaal open, 20.00 uur begin
Waar:  Jongerencentrum Bonfire, Wijnstraat 117, Dordrecht
Toegang: Vrij
 
Bereikbaarheid
Auto: parkeren kan gratis bij Energiehuis, aan Wijnstraat en Kuipershaven (achter Bonfire) is het betaald parkeren tot 22:00 uur.
Trein/bus: Vanaf NS station Dordrecht is Bonfire goed te bereiken met Lijn 10 Energiehuis (halte Mattensteiger).

Wanneer?
29 november 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jongerencentrum Bonfire
Locatie:
Jongerencentrum Bonfire, Wijnstraat 117
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.