Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Eerbetoon aan sopraan Johanna Wilhelmina Gips (1843-1895)

Eerbetoon aan sopraan Johanna Wilhelmina Gips (1843-1895)

Zoete tonen, reine klanken

In de Serie Befaamde Dordtenaren zondag 1 december het bijzondere programma over de beroemde en veelbesproken Dordtse sopraan Johanna Wilhelmina Gips. Sopraan Jenny Haisma kreeg de moeilijk, maar mooie opdracht om een beeld te schetsen van de Dordtse zangeres. Jenny heeft een bijzonder programma gemaakt. Aanvang 14.30 uur in Ketel 1.

Sopraan Jenny Haisma was in Dordrecht eerder te horen in de operaproducties Achnaton en De Waterman van Muziektheater Hollands Diep. Jeroen Liedorp begeleidt haar op piano en Imre Rolleman op dwarsfluit. Op het programma staan werken van onder andere Haydn, Bach, Schumann, Chopin en Rossini. 

Johanna Wilhelmina Gips werd in 1843 in Dordrecht geboren. Na diverse zangstudies werd zij in 1866 een bekende sopraan. Naast repertoire van Mendelssohn, Mozart, Bellini en stadsgenoot Willem Kes, had zij ook grote belangstelling voor eigentijdse muziek. Zo zong ze bijvoorbeeld ook werk van Niels Gades Kalanus. 

 

Wanneer?
1 december 2013 van 14.30 tot 00.00 uur
Organisator
Energiehuis
Locatie:
Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.