Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bijeenkomst over Biobased Economy

Bijeenkomst over Biobased Economy

Op 12 december aanstaande vanaf 19.00 uur organiseert Syntens samen met de Kamer van Koophandel en Maritieme Delta een bijeenkomst in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht rond het thema Biobased Economy.

De biobased economy (BBE) biedt interessante mogelijkheden voor ondernemers die oog hebben voor de toekomst. Deze economie is gebaseerd op de toepassing van hernieuwbare en groene bestanddelen (biomassa) in plaats van fossiele grondstoffen. Biomassa – organisch (rest)materiaal – wordt volop gebruikt voor de productie van onder andere afbreekbare kunststoffen, chemicaliën, verf, cosmetica en medicijnen. smitZuid-Holland heeft sterk ontwikkelde sectoren als chemie, logistiek, energie en agro-food; bij uitstek geschiktvoor biobased toepassingen. Voor het MKB kan het echter lastig zijn om in te spelen op de kansen die deze sectoren bieden. De ondernemers weten niet altijd wat er actueel is, missen specifieke kennis en kunnen niet altijd de juiste ketenpartners vinden.
Het programma GoBio! ondersteunt MKB-ondernemers in Zuid-Holland in het vergroten en verzilveren van hun marktkansen op het gebied van biobased economy. Dat gebeurt door kennis over te dragen, verstrekken van individueel innovatieadvies, crosssectorale samenwerking op te zetten en relevante kennis- en ketenpartners aan te dragen.

Ervaringen uit eerdere projecten hebben aangetoond dat samenwerking in clusters en het ontwikkelen vannieuwe ketens de innovaties bevorderen, kennis vergroten en groei stimuleren. De innovatieadviseurs vanGoBio! begeleiden u in deze biobased trajecten. Het Idee Café GoBio! in Dordrecht op 12 december is de eerste van een serie bijeenkomsten waar MKBondernemers elkaar kunnen ontmoeten. GoBio! richt zich specifiek op het MKB in de agro-food, (technische)toeleveranciers, gebruikers van agrarische (rest)producten en producenten van coatings, oliën, vetten,verpakkingen en brandstoffen. Natuurlijk zijn ook andere MKB-ondernemers met interesse in de BBE van harte welkom.
 
Het programma omvat onder meer presentaties over de biobased bedrijvigheid in de regio met haar vraag en aanbod en voorbeelden en discussies over thema’s rond specifieke BBE vraagstukken zoals reststromen en biobased oplossingen. Elke ondernemer wordt gevraagd een bedrijfsprofiel in te vullen met achtergrond,ambitie en vragen of kwesties aangaande BBE. Daarnaast wordt het programma GoBio! toegelicht en is er voldoende tijd om te netwerken.Op zoek naar groei en nieuwe kansen? Interesse in verduurzaming van uw productieproces?  Oog voor interessante toepassingen van ongebruikelijke grondstoffen?

Kom dan op 12 december vanaf 19.00 uur naar het Idee Café van GoBio!

Op deze avond kunt u kennismaken met GoBio! nieuwe mogelijkheden ontdekken en de eerste stap zetten naar business anno 2014 op basis van biobased grondstoffen.
 

Wanneer?
12 december 2013 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Syntens samen met de Kamer van Koophandel en Maritieme Delta
Locatie:
Duurzaamheidsfabriek
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.