Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kerstfestijn in Huis Van Gijn

Kerstfestijn in Huis Van Gijn

Gratis MuseumAvond op vrijdag 13 december

Na het grote succes van vorige jaar is er opnieuw een MuseumAvond in Huis Van Gijn. Breng een bezoek aan dit museum tijdens een bijzondere avondopenstelling op vrijdag 13 december. Deze avond is het museum gratis te bezoeken tussen 17:00 en 22:00 uur.

De kerstboom is opgetuigd, erwtensoep pruttelt op het fornuis van weleer en de tafel in de eetkamer is feestelijk gedekt voor het diner. Treed binnen in de nostalgische wereld van Van Gijn en ervaar hoe Kerst vroeger werd gevierd.

Toverlantaarn
In de Tapijtenzaal ben je van harte welkom voor een voorstelling met een aloude toverlantaarn, of wel Laterna Magica. De toverlantaarn stamt uit een tijd dat er nog geen televisie of DVD bestond. Annet Duller, die met haar toverlantaarn het hele land doorreist, neemt je mee op een fascinerende tocht door het verleden. De voorstellingen duren ongeveer 20 minuten en starten om 19:00, 20:00 en 21:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Juffrouw Fijn van Draat
Conservator Wyke Sybesma geeft rondleidingen door het huis waarbij ze erbij stilstaat hoe het kerstfeest vroeger werd gevierd.
Vergeet vooral niet een kijkje te nemen op de tweede verdieping. Daar vertelt de tentoonstelling Juffrouw Fijn van Draat ´hoe het heurde´ in de 19de eeuw. Laat je inspireren voor je eigen kerstdiner!

Erwtensoep
De dames van Bakken op Hakken serveren gratis erwtensoep en glühwein in de oude keuken van Van Gijn. Wees er op tijd bij, want OP=OP! De museumwinkel heeft deze avond hele mooie kerstkoopjes en speciale aanbiedingen met kortingen tot wel 50%!

Locatie: Huis Van Gijn
Tijd:  17:00 – 22:00 uur
Kosten: GRATIS

Wanneer?
13 december 2013 van 17.00 tot 22.00 uur
Organisator
Huis Van Gijn
Locatie:
Huis van Gijn
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.