Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voorpremière Mandela: Long Walk to Freedom

Voorpremière Mandela: Long Walk to Freedom

Op maandagavond 16 december vertonen de stedenband Dordrecht Nederland-Dordrecht Zuid-Afrika  en Cinema The Movies de film Mandela: Long Walk to Freedom. De film, gebaseerd op de gelijknamige autobiografie, neemt je mee op de indrukwekkende levensreis van Nelson Mandela en biedt een unieke en eerlijke visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon.

Nelson Mandela vanaf zijn jeugd in een klein plattelandsdorp tot en met zijn presidentschap van Zuid-Afrika in de jaren ‘90. De film schetst een portret van Mandela als jonge man met een voorkeur voor boksen, snelle auto’s en mooie vrouwen, maar ook als een getalenteerd advocaat en vrijheidsstrijder die wapengeweld niet uit de weg ging om zijn politieke boodschap over te brengen. Als introductie op de film neemt de stedenband bezoekers mee in de geschiedenis van de apartheid en de nasleep ervan in het stadje Dordrecht Zuid-Afrika. Na de film is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een Zuid-Afrikaanse wijn.

Stedenband Dordrecht Nederland – Dordrecht Zuid-Afrika
De stedenband Dordrecht Nederland - Dordrecht Zuid-Afrika voert sinds 2005 projecten uit in, met en voor het Zuid-Afrikaanse Dordrecht. Hun doel is om de bewoners van de beide gemeentes met elkaar in contact te brengen, van elkaar te leren en elkaar zo mogelijk te ondersteunen. De voorpremière in samenwerking met Cinema The Movies is hier een voorbeeld van. Een gedeelte van de kaartverkoop gaat naar een project van de stedenband.

Meer informatie
De film start om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De prijs van een kaartje bedraagt 12,50 euro inclusief een drankje. Daarvan gaat 2,75 euro naar een project van de stedenband. Kaarten reserveren kan telefonisch op 078-7200777, dagelijks vanaf 11 uur. Online tickets kopen kan vanaf 10 december via www.themoviesdordrecht.nl.

Wanneer?
16 december 2013 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
De stedenband Dordrecht Nederland - Dordrecht Zuid-Afrika
info@dordrecht-dordrecht.nl
Locatie:
The Movies
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.