Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Oude kunst versus hedendaagse kunst

Oude kunst versus hedendaagse kunst

Op zaterdag 4 januari kunt u in het Dordrechts Museum deelnemen aan een bijzondere en actieve rondleiding over kijken. Oude kunst en hedendaagse kunst worden in alle facetten met elkaar vergeleken. Ooit vertelde een schilderij een verhaal. Hoe beleven we kunst anno nu?
In vroegere tijden moest elk schilderij ‘gelezen’ worden. Zij die niet konden lezen en schrijven, begrepen het zonder tekst. Ontdek het verhaal achter kunst uit een tijdperk van geletterden.

Overeenkomsten?
Tijdens de rondleiding wordt gekeken naar schilderijen uit de 17de maar ook uit de 21ste eeuw. Zijn er overeenkomsten, overlappingen of is moderne kunst totaal iets anders? Daarnaast worden behalve vorm, kleur en inhoud, ook techniek en iconografie met elkaar vergeleken. Iedereen is welkom deel te nemen aan het gesprek.
Datum: Zaterdag 4 januari
Locatie: Dordrechts Museum
Tijd:   14:30 uur
Duur:  1,5 uur
Deelname:  Gratis (excl. museumentree)
 

Wanneer?
4 januari 2014 van 14.30 tot 16.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
aanmelden@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.