Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tangled Eye op Jazzpodium

Tangled Eye op Jazzpodium

Het bluesjaar in Jazzpodium DJS begint op 10 januari met het optreden van Tangled Eye. Een nieuw trio gevormd door drie ervaren muzikanten: zangeres Dede Priest, drummer Jasper Mortier en gi-tarist Jan Mittendorp . De originele bezetting van de band, met de vioolspelende zangeres, belooft een interessante bluesavond. Rauw en simpel. Met een passie voor Amerikaanse rootsmuziek.

Tangled Eye is een band met een open-mind en is beïnvloed door diverse muzikale stromingen. Ondanks hun korte bestaan verzorgde Tangled Eye al een indrukwekkend aantal optredens en zijn reeds vele shows geboekt in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Oostenrijk.

Zangeres Dede Priest is Amerikaanse en groeide op in Dallas in de blues- en gospelscene. Ze is een klassiek geschoolde violiste met een eerste graad in de filosofie. Zingen is echter haar passie. Dede deelde onder meer het podium met Clarence Gatemouth Brown, Leon Russell, Tommy Shannon en Harry Belafonte.  Ze kent de podia in de Verenigde Staten en Europa; ook die van prestigieuze evenementen als de Ritme & Blues nacht Oosterpoort (NL), Peer Bluesfestival (BE), Simple Blues Viana (PT), Trasimeno Blues Festival (I) en Martin Luther King Keynote (USA).

Jasper Mortier is vooral bekend als bassist, maar heeft een nieuwe passie: drummen! De afgelopen tien jaar, toerde Jasper uitgebreid door heel Europa. Hij werkte met vele grote artiesten zoals: Pres-ton Shannon, 'Sax' Gordon Beadle, Monti Amundson, Philip Walker, Candye Kane, Sherman Robert-son, Eddy Clearwater en Boyd Small. Daarnaast is hij de regelmatige bassist van Ralph de Jongh & Crazy Hearts  en de Jimmy Reiter Band.

Jan Mittendorp is vooral bekend als boeker met zijn eigen platenlabel ‘Lack and Tan Records’. Sinds 1993 toert Jan ook als gitarist door Europa met Amerikaanse artiesten zoals: Percy Strother, Smokey Wilson, Byther Smith, Burton Gaar, Roy Roberts en Larry Garner. Hij trad op met Boo Boo Davis op alle grote Europese festivals zoals North Sea Jazz, Jazz in Juan, Montreux Jazz Festival en Peer Bluesfestival. Sinds 2011 is hij ook zeer actief met zijn nieuwe solo (DJ)-project miXendorp waarmee wij hem eerder in DJS zagen tijdens het Big Rivers Festival.

Vrijdag 10 Januari 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,-- / leden en jongeren tot 25 jaar € 4,00
www.jazzpodiumdjs.nl

Wanneer?
10 januari 2014 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.