Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Rondleiding Van Dumas tot Kaagman door expositie Stop Making Sense

Rondleiding Van Dumas tot Kaagman door expositie Stop Making Sense

Laatste kans.

Vanwege grote belangstelling krijgen liefhebbers van schilderkunst uit de jaren 80 op zondag 12 januari een laatste kans in het Dordrechts Museum deel te nemen aan de speciale toer Van Dumas tot Kaagman. Deze rondleiding door de expositie Stop Making Sense leidt deelnemers langs de werken van de meest markante schilders uit die tijd

Stop Making Sense, nog tot en met 19 januari te bezichtigen, geeft een representatief beeld van de grote diversiteit aan schilderkunst uit de jaren 80. Aan het eind van de jaren 70 beginnen kunstenaars weer expressieve, persoonlijke en herkenbare voorstellingen te schilderen. Het sluit een periode af waarin minimale, conceptuele en formele kunst domineren. Alles mag en kan weer. Neo-expressionisme, neo-geo, neo-conceptueel, graffiti, transavanguardia, nieuw wild en pattern painting, het hoort allemaal naast en door elkaar tot het idioom van deze jaren.
De tentoonstelling is een eerste verkenning van die tijd in een museale presentatie. Er worden zo’n zeventig schilderijen getoond van de meest opvallende schilders.

Van Dumas tot Kaagman / zondag 12 januari, 13.00 uur in het Dordrechts Museum / Kosten: € 2,50, excl. entree museum / Aanmelden bij de balie, vol=vol.

Wanneer?
12 januari 2014 van 13.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.