Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vraaggesprek met Rob Scholte over de jaren 80

Vraaggesprek met Rob Scholte over de jaren 80
In het kader van de succesvolle tentoonstelling Stop Making Sense verwelkomt het Dordrechts Museum zondag 12 januari 2014 de bekende kunstenaar Rob Scholte. In een vraaggesprek met galeriehouder en voormalig televisiepresentator Victor DeConink krijgen bezoekers een interessant gesprek over de Nederlandse schilderkunst uit de jaren ’80 en de huidige tijd  voorgeschoteld. Conservator Gerrit Willems geeft een inleiding op de tentoonstelling. 
 
Stop Making Sense geeft een representatief beeld van de grote diversiteit aan schilderkunst uit de jaren tachtig. Natuurlijk ontbreken topwerken van onder meer Rob Scholte, René Daniëls en Marlene Dumas niet, maar ook wordt er in de tentoonstelling werk getoond dat zelden of lang niet meer te zien was, zoals het werk van Erik Andriesse, Peter Kantelberg en John van ‘t Slot. Bovendien wordt voor het eerst het werk Fame getoond dat Marlene Dumas in 1980 samen met Ton van Summeren maakte. 
 
Rob Scholte (1958) is een van de meest besproken nog levende Nederlandse kunstenaars uit de vorige eeuw. Scholte wil zijn publiek het ‘gevoel van veiligheid en zekerheid afnemen’. Traditionele opvattingen binnen de schilderkunst gingen bij hem radicaal overboord. Scholte werd vaak bejubeld om zijn ‘briljante commentaar op onze multimediale manipulatie maatschappij’. 
 
Na het interview met Rob Scholte in het Dordrechts Museum wordt om 16 uur de tentoonstelling The Best of Rob Scholte geopend in galerie De Compagnie aan de Kuipershaven 21 in Dordrecht. Hier worden onder andere de series The Best of, Blue Period, Little Delft Street, Cliché, Glossy en Smoke getoond.
 
Zie www.galeriedecompagnie.com voor meer informatie. 
 
Praktische informatie
Interview Rob Scholte & inleiding Stop Making Sense
Victor de Coninck interviewt kunstenaar Rob Scholte en conservator
Gerrit Willems vertelt over de tentoonstelling.
Datum: Zondag 12 januari 2014
Aanvang: 14.30 uur, Dordrechts Museum
Kosten: € 2,50 , excl. entree museum
Vooraf aanmelden via: aanmelden@dordrechtsmuseum.nl 
 
Dordrechts Museum
Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht
www.dordrechtsmuseum.nl 
078 7708708
Open: dinsdag t/m zondag 11-17 uur
 
Bijschrift foto: Rob Scholte, De Schreeuw, 1985, acryl op doek, 180 x 150 cm.
 
Wanneer?
12 januari 2014 van 14.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.