Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dutch Jazz presenteert Karma Electro

Dutch Jazz presenteert Karma Electro

In het kader van Dutch Jazz speelt op 18 januari  in Jazz Podium DJS trompettist Michael Varekamp met zijn nieuwe formatie Karma Electro.  Naast Micheal Varekamp  bestaat de groep uit onder meer de bekende musici Efraim Trujillo en Hans van Oosterhout.  De kern van Karma Electro is de welhaast telepathische manier van samenspelen. Eigen repertoire waarbij de blues en Miles nooit ver weg zijn. Pure jazz met een elektronische inslag. Helemaal van deze tijd.

Michael Varekamp begon met het spelen van trompet toen hij tien jaar was. Zijn liefde voor jazz werd geboren toen hij op twaalfjarige leeftijd een album van Louis Armstrong vond in de platenkast van zijn vader. In 1996 studeert hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hierna toert hij met bands als Fra Fra Sounds en The Dutch Swing College Band door onder andere Australië, Zuid-Afrika, Cuba en natuurlijk Europa.

Na enkele jaren wilde Varekamp niet meer alleen als 'sideman' spelen en zette hij eigen projecten op. Resultaat daarvan waren verschillende theatertournees met The Louis Armstrong Story, The Legends en A Tribute To Miles. Ook op dit moment zit Varekamp niet stil: hij speelt samen met Urban Roots, Vito Brothers en de dansserie Quick Sketches en is artistiek leider van Pure Jazz. Samen met pianist Rembrandt Frerichs maakte hij in 2011 het duo-album Sehnsucht.
Onze Dutch Jazzavonden brengen iedere derde zaterdag van de maand een live-band en dj naar Dordrecht, die samen zorgen voor spannende, energieke en uitdagende jazz. De muziek is voor jong en oud. Maar om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,00.

18 januari 2014
Plaats:  Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,00 / 4,00 voor jongeren tot 25 jaar

Wanneer?
18 januari 2014 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.