Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Israëlische reisgids Ayalla Zion in Jozuagebouw

Israëlische reisgids Ayalla Zion in Jozuagebouw

Ayalla Zion is misschien wel de gezelligste reisgids die je kunt treffen als je een reis maakt door Israël. Dinsdagavond 21 januari spreekt ze in de kleine zaal van het Jozuagebouw, Sikkelstraat 2 in Dordrecht. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Iedereen is welkom en de toegang is vrij. Ayalla Zion is enkele weken in ons land op uitnodiging van de stichting Christenen voor Israël. Ze zal spreken over het thema “Bewoners van Zion: een voorrecht of een lot?” en ook veel mooie beelden van het huidige Israël laten zien.
Ayalla is geboren en getogen in de Achterhoek en woont al jaren in Israël.

Sinds 1980 is ze een gediplomeerde gids en heeft intussen veel ervaring met toeristen uit allerlei landen, ook Nederland. Behalve Nederlands spreekt ze Engels, Duits en Hebreeuws. Haar liefde voor het land zit diep. Zo liep ze de complete Israëltrail, een wandelpad dat heel Israël doorkruist.

Als gelovige Jodin geeft ze haar visie op Israël en het is een bijzondere ervaring om met haar al wandelend of reizend per touringcar het land te verkennen. Ze zegt: “Er is geen groter gebeuren, zoals in de Bijbel aangekondigd, dan de verstrooiing van het Joodse volk over de hele aarde naar alle volkeren, en nu ook de aangekondigde terugkeer van de Joden vanuit al die volkeren naar hun eigen land Israël. 

Al hebben vijanden van Israël nog zo hun best gedaan om het land en het volk van de aardbodem te laten verdwijnen, Israël keert terug en heeft een eigen staat. Israël bestáát en is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een modern westers land met heel veel kennis op allerlei gebied zoals defensie, hightech, medische wetenschap, agricultuur en waterbeheersing.”

Op de avond zelf is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook is er verkoop van producten uit Israël.

Wanneer?
21 januari 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Jozua Dordrecht
Locatie:
Sikkelstraat 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.