Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kinderexpositie in Bibliotheek Dubbeldam

Kinderexpositie in Bibliotheek Dubbeldam
De schone kunsten hangen weer te drogen boven de boekenwurmen van Dubbeldam. In de bibliotheek van Dubbeldam (Dubbelsteynlaan West 74) hangt namelijk voor de vijftiende keer de waslijn met werkstukken van de ToBe teken- en schildercursusvoor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Naast de 20 werkstukken aan de waslijn vind je ook nog eens 20 andere tekeningen tussen bijzondere bomen. Stevig vast geplakt houden deze tekeningen zich staande op kartonnen boombasten.

Dit keer is dus niet de vuile was buiten gehangen, maar kan je in plaats daarvan een groot aantal schone werkstukken binnen bewonderen. Deze expositie van ToBe cultuurcentrum in de bibliotheek van Dubbeldam is van 4 januari t/m 24 januari 2014.

De 9 leerlingen van de Sterrenburg cursus en de 11 leerlingen van de Stadspolder cursus laten hun twee mooiste werkstukken zien. In de cursus worden 6 verschillende tekeningen gemaakt. Elk werkstuk wordt gemaakt in 2 lessen van 1,5 uur met in iedere les een andere teken- of schildertechniek. De gebruikte materialen zijn houtskool, pastelkrijt en wasco naast plakkaatverf, ecoline en inkt. Onder leiding van docente Iris van der Stel van ToBe is er dit seizoen ook veel aandacht besteed aan de details in de werkstukken.

Duidelijk te zien zijn de vele raampjes in de flats, de vouwtjes in de oude verftubes, de scherpe cactusnaalden in de verschillende tekeningen en schilderijen. En niet te vergeten, de bijzondere poten van de krab en kreeft. De fantasie in de tekenwereld speelt zich af op diverse bijzondere plaatsen, zoals in de bouwput van een stad, tijdens de film over een appel, achter de tralies van een dierentuin, tijdens het gevecht tussen de krab en de kreeft.

In februari starten de teken- en schildercursussen voor het nieuwe seizoen. Dan wordt een begin gemaakt voor de nieuwe waslijn met tekeningen aan het eind van het seizoen. De cursus in Sterrenburg is op maandag van 16.00 tot 17.30 uur(Cultureel Centrum Sterrenburg). In Stadspolders is de cursus op woensdag van 13.30 tot 15.00 uur (in het Polderwiel). Kijk voor meer informatie op www.tobe.nl. ToBe cultuurcentrum, Energiehuis, Noordendijk 148.

Wanneer?
Van 4 januari 2014 00.00 uur tot 24 januari 2014 00.00 uur
Organisator
Bibliotheek Aan Zet
www.tobe.nl
Locatie:
Bibliotheek Dubbeldam
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.