Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

JazzLab Session Jazz ‘Pops Up’

JazzLab Session Jazz ‘Pops Up’

Op 25 januari staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de popsong centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, arrangementen van bekende popklassiekers in een swingende funky jazzstijl. Kortom: The Beatles, Stevie Wonder, Bob Dylan en U2 in een fraai passend jazzjasje.

In de jazzmuziek worden veel soorten composities gebruikt om te improviseren. Vaak bestaan de stukken zogeheten ‘jazzstandards’;  nummers die elke jazzmuzikant in zijn basisrepertoire heeft. De meeste nummers zijn oorspronkelijk geen jazzcomposities, maar musicalliedjes. Sinds de jaren 60 putten jazzmusici  ook uit het poprepertoire. Denk aan covers van The Beatles, Stevie Wonder, Bob Dylan en U2. Het gaat om composities die gebruikt kunnen worden als basis voor jazzarrangementen of improvisaties.

De regionale sessiemusici die deze avond spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen voor een uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een vertolking doen van de jazz-standards. Het belooft een gevarieerde avond te worden.

Zaterdag 25 januari 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
 

Wanneer?
25 januari 2014 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.