Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Club Downbeat met ‚And The Band Played On’

Zondagmiddag 26 januari is het weer tijd voor een nieuwe editie van Club Downbeat in het Dolhuis te Dordrecht. Fijne muziek van deejays Draaikolk en Rootz, eten van „Daantje Kookt” en live muziek van niemand minder dan „And The Band Played On”

And The Band Played On
Vijf gerenommeerde muzikanten, bekend van o.a. Normaal, Ricky Koole, Sjako! en Laura Vane, brengen een ode aan de legendarische muziek van The Band. De afgelopen twee seizoenen trokken de vijf, met Leo Blokhuis als verteller, door het land met de succesvolle theatervoorstelling “THE BAND Music from Big Pink to The Last Waltz”. Het verhaal van de grondleggers van de Americana, van hun opkomst als begeleidingsband van Bob Dylan tot aan hun grootse afscheidsconcert in 1976.

Nu touren ze zonder Blokhuis onder de naam And The Band Played On, met een programma vol klassiekers als The Weight, Up On Cripple Creek, The Night They Drove Old Dixie Down, Stage Fright, It Makes No Difference, I Shall Be Released en nog veel meer. Authentiek klinkend en vol overgave gespeeld, inclusief de karakteristieke bezettingswisselingen en gloedvolle driestemmige leadzang. De term ‘tributeband’ schiet hier tekort, deze heren weten de muziek van The Band werkelijk opnieuw tot leven te brengen. Een warme aanrader voor elke liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek!

        •       Wouter Planteijdt – gitaar / bas / drums / zang
        •       Eric van Dijsseldonk – gitaar / mandoline / piano / orgel / drums / zang
        •       Roel Spanjers – orgel / piano / accordeon / mandoline / zang
        •       Thijs Vermeulen – bas
        •       Richard Heijerman – drums / piano / orgel

“Een uitmuntende formatie (…) speelt in min of meer chronologische volgorde al die prachtige nummers van The Band. Het is wat lullig om te zeggen dat ze het misschien nog beter doen dan Robbie Robertson en diens makkers, maar het maakt in ieder geval duidelijk hoe goed en respectvol ze het aanpakken.” aldus tijdschrift Lust for Life / Revolver

Mart Smeets doet er nog een schepje bovenop: "Deze vijf Nederlandse jongens laten horen hoe geweldig het is deze muziek te mogen en kunnen spelen. Hun virtuositeit en liefde voor de te spelen muziek zeiden alles en hielden het publiek gedurende ruim twee uur gevangen in een ware reis door het verleden."

Voor en na het optreden trakteren DJ Draaikolk & DJ Rootz het publiek op heerlijke rootsmuziek & soul en ook de inwendige mens komt niets te kort dankzij „Daantje Kookt Vega”. Bij goede muziek hoort een lekker drankje, maar een goede maaltijd maakt het feest helemaal compleet. Daarom heeft de organisatie het idee opgevat om cateraar Daantje Kookt te vragen. Voor een tientje extra wordt men ook nog eens verwend met een goed soepje vooraf en een heerlijk hoofdgerecht. Eenvoudig, vegetarisch, gezond met verse ingrediënten en lekker!

        •       CLUB DOWNBEAT presents „And The Band Played On”
        •       Zondagmiddag 26 januari
        •       Open: 15:30 uur / Aanvang: 16:30 uur
        •       Entree: € 10,- only the party vvk – € 20,- with the delicious food!

Wanneer?
26 januari 2014 van 15.30 tot 00.00 uur
Organisator
Club Downbeat
Locatie:
Het Dolhuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.