Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

ToBe gaat Vreemd met Free Sax

ToBe gaat Vreemd met Free Sax

BIO Free Sax  31 januari 2014

De 5 bandleden van Free Sax hebben elkaar gevonden tijdens jamsessies. En het sessie-gevoel is altijd gebleven. De setlijst werd ter plaatse op een bierviltje samengesteld en vanaf de aftrap was er een goede klik tussen de bandleden, die allemaal de voorliefde hadden voor muziekstromingen zoals jazz, soul en funk. 

De bezetting bestaat uit trompet, saxofoon, gitaar, basgitaar en drums.  Incidenteel bijgestaan door een toetsenist of andere gastmuzikanten. De 'gaten' in de muziek worden opgevuld met een flinke dosis improvisatie.  Deze improvisatie zorgt ervoor dat de live sfeer er altijd goed in zit en een optreden  altijd interessant blijft. Free Sax speelt dus een mix van jazz, soul & funk, met stukken van o.a. Herbie Hancock, Sonny Rollins, Brandford Marsalis en diverse jazz standards, gestoken in een modern jasje. Incidenteel komt een eigen werkje voorbij.

Er wordt inmiddels ook gewerkt aan meer eigen repetoire. Eens per maand organiseert Freesax tevens jamsessies in Rotterdam, die als maar populairder worden en bezocht door steeds meer muzikanten en publiek. Heb je interesse en wil je een keer meedoen aan deze sessies of vind je het gewoon leuk om het allemaal te aanschouwen kijk dan ook op de website, freesax.nl Je bent van harte welkom! Op onze site kun je tevens bekijken waar we binnenkort weer op de planken staan.

Wanneer?
31 januari 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Café De Vreemde Eend
Locatie:
Bagijnhof 27
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.