Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

CaboCubaJazz: Kaapverdiaanse songs met Cubaanse ritmes

CaboCubaJazz: Kaapverdiaanse songs met Cubaanse ritmes

Op 1 maart geeft de band CaboCubaJazz, tijdens de Werelds!-avond, een gepassioneerd concert in Jazzpodium DJS. CaboCubaJazz is de band van een van Europa's top percussionisten Nils Fischer en de Kaapverdische meesterpianist Carlos Matos. Op onnavolgbare wijze combineert het ensemble de vrolijke dans en de melancholie van de Kaapverdische eilanden met een flinke portie Cubaanse rumba, salsa en avontuurlijke jazz. Het resultaat: 100 procent CaboCubaJazz.

Debuutalbum groot succes
CaboCubaJazz neemt het publiek mee op een reis waar verlangen, passie, subtiliteit en muzikaal vuur elkaar afwisselen. Het debuutalbum van de band, ‘Rikeza y Valor’, werd in 2012 wereldwijd met veel enthousiasme ontvangen. Sinds het verschijnen van dit album trad CaboCubaJazz door heel Nederland op en toerde de band met veel succes door Canada, Duitsland, Finland, Oostenrijk, Thailand, Luxemburg en Noorwegen.

Prijzen
Hun debuut-cd werd in 2012 door Nederlandse journalisten verkozen tot beste wereldmuziek-cd en werd vier keer genomineerd tijdens de Cabo Verde Music Awards 2012. De zangeres van de band, Dina Medina, werd 2012 bij diezelfde Cabo Verde Music Awards tot beste zangeres van Kaapverdië uitgeroepen. De speciale gast deze avond, Amik Guerra, is een van de meest gevraagde Cubaanse trompettisten op dit moment.

Werelds! brengt elke eerste zaterdag van de maand een feestelijke liveband die ‘wereldmuziek’ speelt, variërend van Balkanbeat tot Latin en Afrikaans tot reggae.

 

Wanneer?
1 maart 2014 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.