Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Swingjazz met Udo van Boven

Swingjazz met Udo van Boven

Op zondagmiddag 2 februari speelt in Jazzpodium DJS pianist Udo van Boven met zijn band waarin maar liefst vijf saxofoons te horen zijn. Uptempo, vrolijke arrangementen en een verscheidenheid aan speelse ritmes; deze swingende editie van Jazz op Zondag heeft genoeg in petto om de zaal heen en weer te laten bewegen.

De uit Den Haag afkomstige pianist Udo van Boven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij o.a. Rob van Kreeveld en Frans Elsen. Hij speelde in binnen- en buitenland met talloze internationale grootheden, waaronder de trompettisten Woody Shaw en Ack van Rooyen. Maar ook met de trombonisten Bob Brookmeyer en Bart van Lier en de saxofonisten Michael Brecker en Ferdinand Povel. Negenmaal eindigde Van Boven in de finale van nationale en internationale concoursen, zoals de Pall Mall Swing Award, Jazz Festival Hoeilaart (Brussel) en de Wessel Ilckenprijs. Udo van Boven stond driemaal op het North Sea Jazz Festival.

Naast zijn activiteiten als pianist en docent muziektheoretische wetenschappen vervult hij ook de rol van bigbandleider en arrangeur. Zo schreef hij arrangementen voor o.a. het Metropole Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Bezetting: Udo van Boven (piano), Frans van Geest (bas), Arnout Gerritse (drums), Marco Kegel, Jan Smit (altsax), Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen (tenorsax), Rick van den Bergh (baritonsax).

 

Wanneer?
2 maart 2014 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.