Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatieavond over Windenergie

Informatieavond over Windenergie

Informatieavond over windenergie op donderdag 6 maart in de Duurzaamheidsfabriek. Daar is volop ruimte voor bezoekers om per zoekgebied hun vragen te stellen en aandachtspunten mee te geven. Reageren kan ook via de website www.dordrecht.nl/windenergie. De inspraakperiode loopt tot en met 9 april.

Denk mee over windenergie in Dordrecht op 6 maart. Drechtse Stromen voor Drechtse Wind. Zelf lokaal onze eigen duurzame energie opwekken:

Kom op 6 maart en ondersteun ons.

Het kan u niet ontgaan zijn: in Dordrecht gaat er windenergie komen. Waar precies, dat is nog de vraag. Maar als ze er komen, dan moeten de burgers van Dordrecht er direct bij betrokken zijn.

Drechtse Stromen is een initiatief voor en door burgers. Samen kunnen we in de Drechtsteden energie besparen en duurzaam opwekken. Lokaal energie opwekken biedt zekerheid voor de toekomst. Het maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen,
zorgt voor lokale werkgelegenheid en de opbrengsten vloeien terug in de gemeenschap.

Drechtse Stromen richt zich op:
1. Samen slim energie(kosten) te besparen
2. Het zelf produceren van duurzame energie
3. Het geven van integraal, onafhankelijk en betrouwbaar advies
4. Het gezamenlijk inkopen van energie

Uit  onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten blijkt dat lokale duurzame energieopwekking goed is voor de lokale economie en welvaart (persbericht VNG 29 jan 2013). Uitgangspunt van dat onderzoek is dat 50% van de Nederlandse huishoudens zijn elektriciteit lokaal en duurzaam opwekt en dat daarvan de helft door zonnepanelen en de andere helft door windturbines wordt opgewekt.

Sinds de oprichting, eind 2012, heeft het burgerinitiatief Drechtse Stromen de mogelijkheden voor een windenergie in de regio verkend. We noemen dat Drechtse Wind, een coöperatie. Een windpark is een efficiënte manier om grote hoeveelheden elektriciteit voor de Drechtse huishoudens op te wekken. De ambitie is om een aantal windturbines te plaatsen, één per Drechtstad.

Drechtse Wind wil dat de burgers en bedrijven uit de regio de eigenaar van de turbines zijn, en  hiervan ook de vruchten plukken. Drechtse  Stromen is intensief in gesprek met de gemeente Dordrecht om te komen tot enkele mooie locaties. Hierbij wordt gekeken naar zo min mogelijk overlast voor de omwonenden.

Drechste Stromen gelooft in het samen ontwikkelen van windprojecten. Iedereen mag meedenken en meedoen. Registreer je op
www.wijwillendrechtsewind.nl en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. Kom naar de informatieavond op donderdag 6 maart 2014 . Er zal op die avond informatie gegeven worden door de Gemeente over windturbines in Dordrecht.

 

Wanneer?
6 maart 2014 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Gemeente Dordrecht
Locatie:
Duurzaamheidsfabriek
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.