Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

ToBe gaat Vreemd met: Daisy Enjazzed

ToBe gaat Vreemd met: Daisy Enjazzed

Iedere vrijdagavond verzorgt ToBe cultuurcentrum de muzikale programmering onder de titel “ToBe gaat Vreemd” in Café De Vreemde Eend aan het Bagijnhof in Dordrecht.

Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici treden op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer-songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek. Meer info: www.devreemdeeend.nl

Onze huismuzikant Silvio Blom verzorgt om 20.00 uur de intro en daarna is de beurt aan Daisy Enjazzed.

Daisy Enjazzed speelt vrolijke pop, swingende jazz, en beeldschone ballades. Het trio wisselt eigen composities van zangeressen Maaike Siegerist en Josephine Hoek af met pareltjes uit honderd jaar popmuziek. Op contrabas zorgt Ivo von Oven voor de nodige swing en donkere noten.

Met haar ukelele schetst Josephine zonnige zomerdagen en dagdromen, terwijl ze achter de piano tragische Griekse mythes tot leven wekt. Met haar stem, die soms fluweelzacht, dan weer getergd kleurt, neemt ze u mee in haar liedjes. Josephine is een veelzijdig muzikante, bij wie ook de gitaar, dwarsfluit en percussie in goede handen zijn. Met haar ronde, heldere stem voert Maaike u mee naar de fabulous fifties.

Ook haar eigen liedjes hebben vaak een jazz jasje; we ontmoeten er charmante, metaforische katers en onverbeterlijke, rokkenjagende zangers. Vloeiend in jazz akkoorden, bespeelt Maaike daarbij ook de gitaar. En als de onbeantwoorde liefde bijna uit het liedje barst, uit zich dat in uitbundige, soulvolle melodieën in haar recente werk.

Op contrabas laat Ivo vrolijke nummers swingen, en geeft ballades meer diepte met zijn zware noten. Ook zingt hij een verdienstelijke derde stem. Als zoon van de bassist van de Dutch Swing College Band in de jaren '50 en '60 is Ivo opgegroeid met de bas. Hij speelde basgitaar in diverse bands voordat hij met hoorbaar enthousiasme de contrabas oppakte. In 2011 verscheen "Enchanté," de eerste EP van Daisy Enjazzed.

Sindsdien trad het trio in Dordrecht al op in de Kunstkerk, het Dordrechts Museum – Philip Elzerman van The Zipps was enthousiast! – en de Vreemde Eend. Bezoek voor muziek, live video's, en concertdata: www.daisy-enjazzed.nl
Rond 21.30 leidt Silvio de jamsessie en het open podium in

Wanneer?
7 maart 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Café De Vreemde Eend
Locatie:
Bagijnhof 27
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.