Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ingebruikname speel- en sportfaciliteiten Weizigtpark

Ingebruikname speel- en sportfaciliteiten Weizigtpark


Op zaterdag 8 maart worden in het Weizigtpark sport- en speelfaciliteiten officieel in gebruik genomen:
 
Speeltuin Sevenoaks (achter het station, naast Duurzaamheidscentrum Weizigt) is beter geschikt en interessanter gemaakt voor kinderen met en zonder beperking. Daarvoor heeft de gemeente advies gevraagd aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).  De Speeltuinbende van de NSGK neemt de speeltuin officieel in gebruik. De kinderen testen  de speeltuin en geven een oordeel en eventuele tips.
Wethouder Rinette Reynvaan hijst als startsein voor het spelen samen met de kinderen van de Speeltuinbende hun vlag. De aanpassingen zijn een gevolg van de ambitie uit de Speelnota om het voor kinderen met een handicap of beperking beter mogelijk te maken om samen met andere kinderen te spelen.
 
Calisthenics park: in het Weizigtpark (bij de ingang Krispijnseweg/Mauritzweg) is een Calisthenics sportlocatie aangelegd. Dat is gebeurd naar aanleiding van een wijkwens van jongeren uit Krispijn. Dit park is het tweede calesthenicspark in Dordrecht. In 2012 is er een aangelegd in Sterrenburg (zie ook filmpje initiatiefnemers park in sterrenburg). Dordrecht is daarmee de eerste Nederlandse stad met twee van deze parken. Calisthenics is een krachtsport met elementen van fitness en turnen. In het calisthenicspark staan toestellen waarmee de jongeren in de buitenlucht kunnen trainen. De jongeren in Krispijn die de wijkwens hebben ingediend worden bij hun activiteiten begeleid door Contourdetwern. De jongeren uit Krispijn nemen het calisthenicspark in gebruik door een demonstratie te geven van hun sport, onder leiding van Jason Bonam van Calisthenicsgroep Barvision.
 
Programma:
14.00 uur: startsein voor de speeltuinbende in speeltuin Sevenoaks door wethouder Rinette Reynvaan
14.45 uur: start demonstratie jeugd Krispijn onder leiding van Jason Bonam van Calisthenicsgroep Barvision in het calesthenicspark.

Wanneer?
8 maart 2014 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
Gemeente
Weizigt-nmc@dordrecht.nl
Locatie:
Van Bearleplantsoen 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.