Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Lieve Joris & Joost Conijn

Een bijzondere middag in het Dordrechts Museum: reisboekenschrijfster Lieve Joris en kunstenaar/avonturier Joost Conijn vertellen over hun werk en reizen.

Lieve Joris reisde door veel werelddelen en sloeg haar ervaringen op in een imposante reeks literaire reisboeken. Dat reizen was niet altijd zonder gevaar, maar met haar mix van moed en humor wist ze steeds persoonlijke contacten te leggen om later haar impressies van een land te bundelen in een roman. Lieve Joris wordt geïnterviewd door Tonnie Meinhardt van DordtLiterair.

Joost Conijn is wereldreiziger van een excentriek soort. Hij studeerde aan de Rietveld­ academie en het Sandberg Instituut, waar hij zich vooral uitleefde in velerlei constructies. Voor zijn reizen door o.a. Afrika en Oost-­Europa bouwde hij zijn eigen voertuigen, iets dat Tommy Wieringa inspireerde tot het schrijven van Joe Speedboot. Over zijn ontwerpen en reizen geeft Joost Conijn, met ondersteuning van mooi beeld- en filmmateriaal, een inspirerende lezing.

Voorafgaand aan het interview en de lezing is er de bijzondere en bijpassende rondleiding Reizen door vijf eeuwen kunst. Professionals van het Dordrechts Museum leiden bezoekers langs de vaste museumtentoonstelling en weiden uit over verschillende werken die binnen het thema Reizen passen. Na afloop en in de pauze is men van harte welkom in de wijnbar, waar passende muziek gedraaid wordt. Boekhandel Vos & Van der Leer is aanwezig met een boekentafel waar Lieve Joris en Joost Conijn signeren. Deze middag is een must voor reis- en cultuurliefhebbers!

Boekenweek 2014
Lieve Joris en Joost Conijn zijn door DordtLiterair, Dordrechts Museum en de Bibliotheek AanZet uitgenodigd in het kader van Boekenweek 2014. Deze periode zijn er cadeaus voor nieuwe en trouwe bibliotheekleden, en geven onder meer topauteurs als Abdelkader Benali en Jelle Brandt Corstius een lezing.

Wanneer?
9 maart 2014 van 14.00 tot 17.30 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.