Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Themarondleiding 'Blauw Bloed'

Themarondleiding 'Blauw Bloed'

Blauw Bloed geeft kijkje in het leven van Willem II en Anna.

Wie graag wil weten welke bijzondere verhalen er achter de personen koning Willem II en zijn gemalin Anna Paulowna schuilen, is maandag 10 maart van harte welkom bij de themarondleiding Blauw Bloed in het Dordrechts Museum. De rondleiding voert door de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning en geeft een kijkje in het leven van Willem II, zijn vrouw Anna, de Oranjes en de Romanovs.
Willem II trouwde in 1816 met tsarendochter Anna Paulowna. Hierdoor raakte het Huis van Oranje nauw verbonden met de Russische Romanov dynastie. Anna was de dochter van Tsaar Paul I en de zus van diens opvolgers Alexander I en Nicolaas I.

De trouwplechtigheid in Sint Petersburg werd met veel pracht en praal gevierd. Na het huwelijk namen Willem II en Anna hun intrek in Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Als een 19de-eeuwse Maxima werd de exotische Anna door het Nederlandse publiek in de armen gesloten. De weelde die zij aan het Russische hof gewend was, deed ook in Den Haag zijn intrede.

Serie
Blauw Bloed is de eerste van een serie themarondleidingen die tot 16 juni wekelijks afwisselend op maandag, donderdag of vrijdag plaatsvinden. Naast een kijkje in het leven van de Oranjevorst en zijn vrouw Anna, krijgen deelnemers ook interessante informatie over de bijzondere en kostbare kunstcollectie met onder meer wereldbefaamde topstukken van Rembrandt, Rubens en Leonardo da Vinci.

 

Wanneer?
10 maart 2014 van 14.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.