Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bennie ten Brinke vertelt in het Binnenvaartmuseum.

Bennie ten Brinke vertelt in het Binnenvaartmuseum.


Woensdag 12 maart om 14.00 uur is er een bijzondere lezing in het Binnenvaartmuseum aanboord van de Rene Siegfried. Bennie ten Brinke komt vertellen over zijn passie, het kanaal van Almelo naar Coevorden, officieel kanaal Almelo – De Haandrik genaamd.

Als kind woonde ten Brinke aan de Kanaalweg en ging als jongetje met zijn vader vissen aan de kanaalkant.  Daar is zijn passie geboren. Hij wilde alles weten van wat er door het kanaal voer.  42 jaar lang werkte hij op een bank in Almelo, elke dag reed hij langs het kanaal naar zijn werk. Als hij onderweg een schip zag varen, legde hij dat vast met de camera. Na het werk drukte hij de foto af en ging op bezoek bij het schip, dat uiteraard inmiddels verder was gevaren. Altijd was hij aanboord welkom en bij een kopje koffie genoot hij van de verhalen van de schipper en zijn vrouw.

Het gouden jubileum van zijn passie, 50 jaar gebiologeerd door kanaal Almelo naar Coevorden, komt Bennie ten Brincke delen met de bezoekers aanboord van de Rene Siegfried. Foto’s, verhalen en een Powerpoint-presentatie gaan zorgen voor een boeiende middag.

De Rene Siegfried ligt in het Wantij aan Maasstraat 13 te Dordrecht. Zaal open vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis.

Wanneer?
12 maart 2014 van 13.30 tot 00.00 uur
Organisator
Binnenvaartmuseum
Locatie:
Maasstraat 13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.