Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dordts 7 tegen 7-toernooivoetbal weer van start

Dordts 7 tegen 7-toernooivoetbal weer van startHet Dordtse 7 tegen 7-voetbal voor veteranen draait ook na de winterstop weer op volle toeren. Bij de clubs rolt de bal alweer sinds half januari. Op 14 maart a.s. vindt bij V.V. Wieldrecht ook het eerstvolgende Dordtse 7 tegen 7-vrijdagavondtoernooi plaats.

Succes
Vier Dordtse voetbalclubs – Oranje Wit, GSC/ODS, Dubbeldam en Wieldrecht – namen vorig jaar het initiatief het 7 tegen 7-voetbal in Dordrecht op de kaart te zetten. Samen met Sportbedrijf Dordrecht en FysioDordt startten ze het vrijdagavond-toernooivoetbal voor Dordtse 7 tegen 7-teams.
De avonden zijn een succes. Aan de laatste toernooiavond voor de winterstop (6 december 2013) deed een recordaantal van twaalf teams mee. Dit seizoen wordt er nog vijf keer afgetrapt: 14 maart (locatie V.V. Wieldrecht), 4 april (locatie S.V. Oranje Wit), 25 april (locatie V.V. Dubbeldam), 16 mei (locatie GSC/ODS) en op zaterdag 7 juni, afsluiting van het seizoen bij GSC/ODS. De speelavonden vangen aan om 19.30uur.   

Voetbal voor veteranen
Het 7 tegen 7-voetbal Dordrecht Breed is erop gericht alle Dordtse mannen van 35 jaar en ouder aan het voetballen te houden, dan wel te krijgen. Het is een vorm van veteranenvoetbal waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. De regels en omstandigheden zijn aangepast. Men dient minimaal 35 jaar zijn en er wordt gespeeld in zeventallen op een half veld met traininggoals. Er mag doorlopend worden gewisseld.

Deelname
Deelnemen aan 7 tegen 7-voetbal kan op verschillende manieren. Voor de vrijdagavonden geldt dat belangstellenden zich kunnen aanmelden als individu of als team (bijvoorbeeld een voetbalteam uit de wijk, een groep medewerkers of een team van een bestaande Dordtse voetbalclub). Deelnemers (zowel teams als individuen) kunnen zich opgeven via www.dordtsport.nl.  
Individuen kunnen zich ook via de genoemde clubs opgeven voor zowel de vrijdagavonden als voor het onderlinge 7 tegen 7-voetbal bij de club zelf. Op de websites van de clubs staan de contactadressen.  

Subsidie
Voor het promoten van het 7 tegen 7-voetbal in Dordrecht en voor het organiseren van de voetbaltoernooien hebben de clubs, in het kader van de Sportimpuls, een subsidiebedrag ontvangen van de landelijke overheid. Sportimpuls is een onderdeel van het VWS-programma Sport en Bewegen in de Buurt en is gericht op meer sportdeelname en een gezonde en actieve leefstijl.

Fitheidstest
Potentiële deelnemers die twijfelen aan hun fitheid kunnen GRATIS een fitheidstest doen. Deze fitheidstest wordt afgenomen bij een van de fysiotherapeutpraktijken die is aangesloten bij FysioDordt; een samenwerkingsverband van eerstelijns fysiotherapeuten in Dordrecht. Voor informatie over de fitheidstest: www.dordtsport.nl of info@fysiotherapiedordt.nl.

Wanneer?
14 maart 2014 van 19.30 tot 00.00 uur
Locatie:
V.V. Wieldrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.