Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Museumrestaurator brengt restauratie “De Synode van Dordrecht” opnieuw in beeld

Museumrestaurator brengt restauratie “De Synode van  Dordrecht” opnieuw in beeld

DORDRECHT - Vanwege grote belangstelling in januari zet het restauratieatelier van het Dordrechts Museum opnieuw haar deuren open. Op zaterdag 15 maart, tijdens de Open Atelierroute Dordrecht, laat de restaurator van het museum in drie rondes het indrukwekkende restauratieproces van het schilderij “De Synode van Dordrecht” zien.

Van november 1618 tot en met eind mei 1619 (bijna een half jaar lang) vond de Nationale Synode in Dordrecht plaats.
De Synode was een uiterst belangrijke vergadering van kerkelijke leiders en politieke vertegenwoordigers. De Synode deed uitspraak in de kerkelijke twist tussen remonstranten en contra-remonstranten, een kwestie die ook de binnenlandse politiek beheerste. De remonstranten - op het schilderij gezeten rond de lange tafel in het midden - werden uiteindelijk veroordeeld als ketters. Centraal op het doek, aan de tafel voor de haard, is de voorzitter te zien: de Leeuwardense predikant Johannes Bogerman.

Historische presentatie
Het schilderij gaat een belangrijke plaats innemen in de historische presentatie in Het Hof. Voordat het schilderij daar definitief geplaatst wordt, wordt het werk eerst gerestaureerd door het museum.
Restaurator Johanneke Verhage laat het schilderij in het atelier zien en vertelt tot in detail wat er gaat gebeuren.
Een unieke kans om dit werk van dichtbij te bekijken.

Zo 15 maart /13.30, 14.30, 15.30 uur/gratis, excl. museumentree/max. 16 p. per keer/aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/ticketsOnderschrift foto:        Restaurator Johanneke Verhage restaureert “De Synode van Dordrecht”

Wanneer?
15 maart 2014 van 13.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.