Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Circulair ondernemen in de Drechtsteden

Circulair ondernemen in de Drechtsteden
Op 18 maart organiseren EGM architecten en Fair Only in Dordrecht een mini symposium over Circulair Ondernemen in de Drechtsteden. Bedrijven uit de regio zijn van harte welkom!
 
Circulaire Economie
De Circulaire Economie is voor velen nog een onbekend begrip. Toch zijn er steeds meer bedrijven, ook in de Drechtsteden, die succesvol ondernemen volgens dit principe. De Circulaire Economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die na verbruik worden vernietigd (bron MVO NL). Een voorbeeld van de Circulaire Economie is de spijkerbroek Lease a Jeans. Deze jeans lease je als consument in plaats van hem te kopen. Aan het einde van de levensduur gaat de broek terug naar de producent om daar opnieuw gebruikt te worden als grondstof om een nieuwe spijkerbroek van te maken. Hergebruik is in de ontwerpfase al meegenomen. Zo gaan we van verbruik naar gebruik. 
 
Programma symposium
Tijdens het mini symposium kunnen ondernemers, innovators, studenten, beleidsmakers en creatievelingen uit de regio kennis en inspiratie opdoen over de Circulaire Economie. Michel Schuurman, Sr. Programmamanager bij MVO Nederland, neemt u mee in de wereld van de Circulaire Economie. Wat houdt dit begrip in? Welke kansen zijn er op dat vlak op regionaal niveau? Hoe kunnen bedrijven (gezamenlijk) daarmee aan de slag? Verder zal Eric Wendel partner en architect bij EGM architecten, samen met Eduardo van den Berg, directeur Pharmafilter, hun circulaire casus toelichten omtrent het Reinier de Graaf Gasthuis ziekenhuis in Delft. Wethouder Henk Mirck, Gemeente Zwijndrecht, zal zijn visie geven op Circulair Ondernemen in de Drechtsteden. Tenslotte wordt er aandacht besteed aan het boek Alle Dagen Duurzaam, op weg naar een circulaire economie, gepresenteerd door de auteur Eric Schoones. 
DATUM Dinsdag 18 maart 2014 
 
TIJD 15.00 uur ontvangst 
15.15 uur start programma 
17.00 uur borrel & netwerken
18.00 uur einde 
LOCATIE EGM architecten, Wilgenbos 20, 3311 JX Dordrecht 
AANMELDEN Via t.monster@faironly.nl tot uiterlijk 13 maart 
ORGANISATIE www.faironly.nl en www.egm.nl
 
Noot voor de pers: Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Thirza Monster, eigenaar Fair Only via t.monster@faironly.nl of 06-28446512. De pers is tevens van harte uitgenodigd bij het mini symposium op 18 maart. 
Wanneer?
18 maart 2014 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
EGM architecten
Locatie:
Wilgenbos 20
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.