Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gran Partita door het Nederlands Blazers Ensemble

Gran Partita door het Nederlands Blazers Ensemble

‘Post van Mozart’ is een programma rondom wellicht het mooiste werk dat ooit voor blazers werd geschreven: Mozart’s Serenade nr. 10 in Bes KV 361, ofwel de Gran Partita.

De presentatie van dit werk voor 12 blazers en contrabas heeft als uitgangspunt de brieven van Mozart aan zijn vader. Woensdag 19 maart om 20.00 uur in Ketel 1 van het Energiehuis.

De brieven die Mozart schreef aan zijn vader, vertellen veel over de jongeman, de losbol, de mens en de componist Mozart. Tussen de zeven delen van de Gran Partita leest hoboïst Bart Schneemann een selectie van Mozarts brieven, die samen een niet eerder verteld verhaal vertellen. Het NBE speelde de Gran Partita voor het eerst in 1968 onder leiding van Edo de Waart.

Schneemann over de Gran Partita: ‘We hebben het stuk echt heel, heel vaak gespeeld en nog altijd ontdekken we nieuwe dingen. Het lijkt wel een tovertuin, waarin steeds weer een onverwacht nieuw bloempje tevoorschijn komt.’

Serie TOP Klassiek

Wanneer?
19 maart 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Muziekstroom
Locatie:
Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.