Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiemiddag over oogaandoening MD

Macula-degeneratie (MD) is één van de meest voorkomende oogaandoeningen bij ouderen. Daarom organiseert het Albert Schweitzer ziekenhuis samen met de Macula Degeneratie Vereniging een informatiemiddag over MD op donderdag 20 maart in het auditorium van de locatie Dordwijk/Gezondheidspark, met onder meer een lezing van oogarts Robert Kuijpers. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk en kan via de patiëntenvereniging, telefoon (030) 298 07 07.
 
Naar schatting 150.000 mensen in Nederland hebben een vorm van MD. Het is een aantasting van de gele vlek (de macula) in het netvlies, waardoor scherp zien niet meer goed mogelijk is. Zo ontstaat ernstige chronische slechtziendheid. Doordat mensen in het algemeen steeds ouder worden, komt de aandoening vaker voor. MD is in een vroeg stadium vaak te herkennen aan problemen met het herkennen van gezichten, moeilijkheden met lezen, vervorming van het beeld, rechte lijnen die krom lijken te zijn en donkere of wazige vlekken in het centrum van het zicht.

Er bestaan meerdere typen MD en niet alle vormen zijn behandelbaar. Herkent u één van deze symptomen? Kom dan naar de informatiemiddag. Kijk voor het volledige programma met alle sprekers op www.asz.nl.

 

Wanneer?
20 maart 2014 van 14.00 tot 17.00 uur
Organisator
Albert Schweitzer Ziekenhuis
Locatie:
Locatie Dordwijk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.