Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Camerata RCO Ravel en Debussy

Camerata RCO Ravel en Debussy


Op zaterdag 22 maart treden de topartiesten van Camerata RCO voor de vierde keer op  in het Energiehuis. Dit keer spelen ze het prachtige Ravel Septet voor harp, fluit, klarinet en strijkers. Gevolgd door de dromerige Prelude à L’apres-midi d’un faune van Claude Debussy. Het concert start om 20.00 uur.   

Dagdromen
Ravel’s septet was in opdracht van Maison Erard geschreven om furore te maken met de dubbel pedaal harp. Zaterdag 22 maart gespeeld door solo harpiste Petra van der Heide. Componist Henk de Vlieger maakte een bewerking van de dromerige Prelude à L’apres-midi d’un faune. Debussy liet zich bij het schrijven van deze compositie inspireren door het symbolische gedicht L'après-midi d'un faune van Stéphane Mallarmé, dat met name in impressionistische kringen geliefd was. Het gedicht verhaalt over een faun en zijn dagdromen op een zwoele namiddag.

Camerata RCO is dit seizoen Artist in Residence in het Energiehuis. De leden van dit ensemble, allemaal leden van het Koninklijk Orkestgebouw, brengen zes concerten met voor de klassieke wereld spraakmakende programma’s.

Meer informatie en verkoop van kaarten is te vinden op  www.muziekstroomdordrecht.nl of www.energiehuis.nl.
 

Wanneer?
22 maart 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Energiehuis
Locatie:
Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.