Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatieavond over relatie tussen apneu en hormonen

De Apneu Vereniging Nederland houdt op woensdag 26 maart in het auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk, een informatieavond over de relatie tussen slaapapneu en hormonen.

Deze begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.apneuvereniging.nl (ga naar: 'de vereniging' en dan naar 'regionale bijeenkomsten') of telefonisch bij Frank van Eijnatten, regiocoördinator, tel. (078) 644 01 88.

Slaapapneu is de aandoening waarbij iemand 's nachts meermalen stopt met ademen, daardoor wakker schrikt en zodoende niet in de diepere slaap belandt. Dit kan allerlei lichamelijke klachten veroorzaken, waaronder ook hormonale onbalans.

Problemen als stemmingswisselingen, gewichtstoename, diabetes en vergeetachtigheid hangen samen met de hormoonhuishouding.
Apneu wordt in het ASz behandeld op het SlaapWaakCentrum.

Na een algemene inleiding over wat deze afdeling doet, houdt spreekster Sandra Houtepen van de patiëntenvereniging een lezing waarin de relatie tussen apneu en hormonen wordt behandeld. In de pauze kunnen deskundigen worden geraadpleegd. Na de pauze worden vragen beantwoord en is er discussie. De avond duurt tot 21.30 uur.

 

Wanneer?
26 maart 2014 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Albert Schweitzer Ziekenhuis
Locatie:
Auditorium van ASZ
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.