Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gezocht: danstalent met lef voor clubevent

Gezocht: danstalent met lef voor clubevent

Dans zien, dans beleven en zelf dansen. Het kan allemaal op vrijdagavond 28 maart als het Energiehuis in het teken staat van dans tijdens het door Kunstmin georganiseerde evenement Laten We Dansen. Een swingend Clubevent vormt de passende afsluiting van de avond. Dansgezelschap Don’t Hit Mama zoekt hiervoor jonge mensen -vanaf 15 jaar- met dans- en theaterskills  en een gezonde portie lef.

Het Clubevent, met de naam In My Pocket, is een combinatie van dans en theater waarbij dansers en publiek samen op de dansvloer terecht komen. Ze vieren samen een feestje  en vormen tegelijk een theatervoorstelling. Het Energiehuis verandert voor even in een hippe club.

Auditie en repetities
Jongeren vanaf 15 jaar kunnen als danser meedoen met het Clubevent. Don’t Hit Mama zoekt jongeren die goed uit de voeten kunnen met hiphop, house- of clubdance. Tijdens drie repetities worden zij klaargestoomd om op 28 maart helemaal los te gaan op de dansvloer. Op maandagavond  3 maart is de auditie in het Energiehuis die wordt afgenomen door een professional van Don’t Hit Mama. De auditie is in de vorm van een workshop. Belangrijk is dat kandidaten laten zien dat ze goed met elkaar kunnen samenwerken. De repetities zijn vervolgens op de maandagenavonden 10, 17 en 24 maart tussen 19.00 en 22.00 uur. Opgeven voor de auditie kan bij Don’t Hit Mama via nienke@donthitmama.nl of door te bellen naar 020-4634449.

Programma
Laten We Dansen begint op vrijdag 28 maart met Het Rad van Avontuur, een interactieve dansvoorstelling van de Deense choreograaf Jaakko Toivonen. De voorstelling roept de sfeer op van kermis en Vaudeville en gaat het publiek in beweging brengen. Bezoekers zitten niet veilig in hun stoel, maar spelen mee. Ze staan middenin in de voorstelling.

Daarna speelt  Danstheater Aya Harnas, een energieke danstheaterproductie die ruikt naar testosteron. Mannelijke dansers gaan onderling een strijd aan. Ze troeven elkaar af in behendigheid. Ze meten hun kracht en lachen om de stofwolken en chaos. Maar voor het groepsgeweld losbarst, laat elke danser zich zien in een breekbare solo. Harnas is een feest van moderne dans, hiphop, acrobatiek, popping en de zeldzame openhartigheid van mannen. Daarmee is Harnas een prima opmaat voor het Clubevent waarmee de avond in stijl wordt afgesloten.
 

Wanneer?
28 maart 2014 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstmin
Locatie:
Energiehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.