Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tribute to Wayne Shorter

Tribute to Wayne Shorter

Op 29 maart staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de bekende jazzlegende Wayne Shorter centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities van deze bekende saxofonist.

In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt de prachtige composities van Wayne Shorter.
De muziek bestaat uit de stukken die Shorter schreef voor o.a. Miles Davis, Weather Report en voor zijn eigen soloalbums.
Shorter speelde aanvankelijk bij Horace Silver voordat hij in 1959 tot Art Blakey's Jazz Messengers toetrad. Van 1964 tot 1969 maakte hij - naast Herbie Hancock, Ron Carter en Tony Williams - deel uit van het kwintet van Miles Davis. Met toetsenist Joe Zawinul richtte hij in 1970 de legendarische jazzrockgroep Weather Report op. Naast deze bands heeft hij ook regelmatig als soloartiest platen gemaakt. Hij is nog steeds zeer actief met zijn eigen quartet.

Zaterdag 29 maart 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
 

Wanneer?
29 maart 2014 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.