Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Grote informatiedag over kanker

Na een onderbreking van één jaar, is er dit jaar alweer voor de vierde keer een grote informatiedag over kanker voor (ex-)patiënten en hun naasten. Op zaterdag 29 maart wordt deze dag met de titel 'Kanker, meer dan een diagnose' gehouden in het Albert Schweitzer ziekenhuis, ditmaal voor het eerst op de locatie Dordwijk/Gezondheidspark.

Van 9.30 tot 15.00 uur is er op de meest uiteenlopende manieren aandacht voor deze ziekte, die één op de drie Nederlanders treft. Tijdens de vorige edities bleek de behoefte vanuit de regio groot: enkele honderden mensen lieten zich voorlichten op de informatiemarkt of tijdens een lezing, of ze namen actief deel aan een workshop.

De diagnose kanker komt meestal hard aan. Angst, verwarring en vragen strijden om voorrang. 'Hoe vertel ik het mijn kinderen? Hoe moet dat met mijn werk? Wat zijn mijn vooruitzichten, welke hulp kan ik krijgen?' Daarom is kanker veel meer dan alleen een medische diagnose. De psychische, maatschappelijke, kortom de menselijke kanten van de ziekte krijgen volop aandacht tijdens deze speciale zaterdag in het ziekenhuis.

Naast alle informatie en antwoorden, kunnen bezoekers ervaringen uitwisselen met lotgenoten in het patiëntencafé en verwenmomenten ondergaan. Ook is er weer een modeshow met onder meer kleding voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. De workshops gaan onder meer over pijn, vermoeidheid, revalideren en seksualiteit bij of na kanker. Nieuwe workshops dit jaar zijn 'Hormoontherapie bij prostaatkanker' en 'Goed kunnen blijven eten bij kanker'.

Een overzicht van de workshops en lezingen staat op www.asz.nl. Voor de workshops en lezingen is aanmelden nodig, dat kan ook via de website. De informatiemarkt en het patiëntencafé zijn doorlopend te bezoeken, zonder aanmelding. Voor verwenmomenten kunnen bezoekers zich op de dag zelf inschrijven bij de inschrijfbalie. Alle activiteiten zijn gratis, maar voor een aantal geldt wel: vol is vol.

Wanneer?
29 maart 2014 van 09.30 tot 15.00 uur
Organisator
Albert Schweitzer Ziekenhuis
Locatie:
Locatie Dordwijk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.