Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Wahlverwandtschaft bij Pictura

Wahlverwandtschaft bij Pictura

Een tentoonstelling van Eli Content, Joanneke Meester en Irene van de Mheen
 
Zaterdag 1 maart opent in Pictura om 17.00 de expositie Wahlverwandtschaft. Wahlverwandtschaft toont beeldend werk van de kunstenaars Eli Content, Joanneke Meester en Irene van de Mheen. Deze tentoonstelling is te zien van 1 maart tot en met 6 april 2014.
 
Schilderen is voor Eli Content essentieel in zijn manier van leven, het is vorm geven aan zijn bestaan, aan zijn joods zijn. De joodse cultuur vertegenwoordigt voor hem een denkwereld en niet een verzameling ‘folkloristische’ verschijnselen. Teksten uit de joodse traditie, maar ook literatuur en gedichten vormen zijn bron van inspiratie.
 
Joanneke Meester verwierf internationale bekendheid met het pistooltje dat ze maakte van haar eigen huid. Maatschappelijk bewustzijn staat nog steeds centraal in haar recente, op tekst gebaseerde werk. Haar installaties en collages zijn een zoektocht om de gelaagdheid en complexiteit van taal in beeld te vangen en dichter bij antwoorden te komen op existentiële vragen rond geweld, identiteit en het dagelijks leven.
 
Irene van de Mheen maakt intiem werk op papier en monumentale site-specific installaties waarbij het intuïtieve en speelse karakter van de kleine tekeningen zoveel mogelijk bewaard blijft. Daarbij verkent ze de mogelijkheden en grenzen van het tekenen. Het is een visueel onderzoek naar de relatie tussen de architecturale ruimte en het platte vlak.

Wanneer?
Van 1 maart 2014 00.00 uur tot 6 april 2014 00.00 uur
Organisator
Teekengenootschap Pictura
+31(0)78 6149822
info@pictura.nl
Locatie:
Voortsraat 190-192
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.