Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Programma ZomerKlanken compleet

Programma ZomerKlanken compleet

Tientallen jonge pianisten, singer-songwriters, bandjes en Dordtse dichters. ZomerKlanken belooft een groot muzikaal festijn te worden. Zondag 1 juni verandert het Beverwijcksplein in Dordrecht in een sfeervol en gezellig festivalterrein, met activiteiten voor het hele gezin.

Onderstaand het complete programma:

Op het grote Piano-podium:

15.00 – 16.00 Vijf jonge pianotalenten. We beginnen met de moderne composities van Ludovico Einaudi (bekend van de film Intouchables). Opgevolgd door eigen composities en een stukje klassiek, met de verfijnde klank en van Schumann.

16.30 – 17.45 De Thuredrecht Cantorij zingt de Biesbosch-liederen door dichter Wim Jilleba. Een drietal pianisten vult dit blok met lichte popmuziek en klassieke klanken. Chopin is de hekkensluiter.

18.00 – 19.15 Nick Beljaars op piano met zang door Lotte Okkerse. Tussen Chopin, Schubert, Clementi en Satie klinkt ook de populaire Einaudi.

19.30 – 20.15 Tim de Man speelt vijf van zijn eigen composities. Vaste pianist van het festival Jurriaan Bos sluit het piano-gedeelte af met Liszt.

20.45 – 21.30 Het Drechtsteden Jeugdorkest, begeleid door pianotalenten Bob de Waard en Ruben Plazier (die zijn eigen draai geeft aan een Trio Elégiaque).

21.45 – 23.00 BUITENFILM: Buster Keaton’s The General, met live pianomuziek van Tim de Man. Hij improviseert er flink op los tijdens deze stomme film uit de jaren ’20

Op het podium bij het ZomerKlanken-terras:

16.00 – 16.30 Singer-songwriter Sebastiaan Benjamin

17.30 – 18.00 Singer-songwriter Rémon Beeftink

19.00 – 19.30 Het duo Nickenik. Marieke van Leeuwen en Nick McGuire staan
samen op het podium van ZomerKlanken!

20.15 – 20.45 Canvas Blano, zomerse nummers bij het ZomerKlanken-terras

Festival voor het hele gezin
Vanaf 15.00 uur barst het zomerse festival op het Beverwijcksplein in Dordrecht los. Met een goed gevuld muzikaal programma tussen 15.00 uur en 23.00 uur is het heerlijk genieten op het ZomerKlanken-terras en de rest van het sfeervolle plein. Verse pizza, een gewokte maaltijd of een lekker taartje met een goede kop koffie. Maar ook voor een glaasje fris, wijn of een koud biertje kun je terecht op het gezellige terras.

De allerkleinste bezoekers kunnen zich uitleven bij de Oud-Hollandse spelletjes van het Onderwijsmuseum, zich laten schminken of kijken naar een voorstelling van Poppentheater Jacobus Wieman. Er is een voorstelling om 15.30 uur, om 16.30 uur en om 18.00 uur.

De lifestylemarkt van ZomerKlanken staat opgesteld tussen de twee podia. Lekker slenteren langs mooie, zomers producten dus! Verzamelaars van LP’s kunnen terecht in het Vinyl-straatje van de markt. Toe aan een stukje klassiek? Neem een kijkje in de tent van het Dordtse Bachfestival en laat je verrassen door Bach (onder het genot van een glaasje Bach-wijn).

Wanneer?
1 juni 2014 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
Zomerklanken
Locatie:
Beverwijcksplein
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.