Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bert Wagendorp over zijn bestseller 'Ventoux'.

Bert Wagendorp over zijn bestseller 'Ventoux'.

Ter ere van de Fietsvierdaagse van Rond Uit Dordrecht vertelt schrijver en columnist Bert Wagendorp over zijn bestseller 'Ventoux'.

Over Ventoux
Bart Hoffman is misdaadjournalist, fietser en bijna vijftig. De toekomst baart hem zorgen als hij wordt ingehaald door het verleden: zijn vrienden David, Joost en André keren terug in zijn leven. En met hen de zomer van 1982; de zomer van de hopeloze liefde voor de mooie Laura, de zomer van het verraad en de zomer van de dood door schuld op de Mont Ventoux. In de zomer van 2010 gaan de vrienden terug, met de racefietsen op het dak, hun sores op de trekhaak en de verloren tijd op de achterbank.

Ventoux van Bert Wagendorp is een ontroerende tragikomedie die zich uitstrekt van de Achterhoek in de jaren zestig en zeventig tot de Randstad en de Provence anno 2012. Een verhaal over de oude vriendschap tussen vijf mannen en een vrouw. Een ontroerend, hilarisch en scherp portret van een generatie. En een zoektocht naar de consequenties van keuzes.

Tijdens zijn fietslezing vertelt Bert Wagendorp over Ventoux en beantwoordt hij vragen uit het publiek.

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de tweede Dordtse Fietsvierdaagse van Rond Uit Dordrecht, van 3 t/m 6 juni 2014.

Praktische informatie:
Datum: dinsdag 3 juni (was donderdag 5 juni)
Tijd: 20.00 - 22.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie: Dordrechts Museum, Museumstraat 40
Entree: € 7,50 (normaal) / € 2,50 (deelnemers aan de Fietsvierdaagse, leden van de Fietsersbond en bibliotheekleden)
klik hier voor tickets

Wanneer?
3 juni 2014 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.