Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fotografie en schilderkunst in Pictura

Fotografie en schilderkunst in Pictura

Objects in mirror are closer than they appear

Zondag 1 juni om 17.00 opent in Pictura de tentoonstelling Objects in mirror are closer than they appear. Deze tentoonstelling toont schilderijen en foto’s van de kunstenaars Terasiña Talarico en Owen Gump. Dr. Franz Kaiser, Hoofd tentoonstellingen van het Gemeentemuseum Den Haag, zal de opening verrichten. Deze tentoonstelling is te zien van 1 juni tot en met 6 juli.

Objects in mirror are closer than they appear is opgezet als een tweeluik. Het werk van Gump staat veelal in de traditie van de Amerikaanse landschapsfotografie en vormt een contrast met Talarico's opvatting van fotografie, die zijn wortels heeft in de schilderkunst.

Talarico werd geboren in Santiagio, Chili. Ze studeerde aan de universiteit van Keulen en later aan de Kunstacademie in Dusseldorf. In haar werk probeert ze mogelijke connotaties weer te geven die een vertaling of een synthese van visueel materiaal zijn. Het zijn associaties die ze soms tekent, soms fotografeert of zich soms alleen mentaal voorstel, en die ze tot een meer definitief, tijdloos beeld probeert om te vormen.

De Amerikaanse fotograaf Owen Gump woont en werkt in Berlijn. Voor de tentoonstelling in Pictura maakte Gump een selectie uit werken waarin landschappen, oceanen en architectonische perspectieven centraal staan. In plaats van mensen toont Gump een wereld die de beheersbaarheid van de natuur door de mens suggereert. De werken laten duidelijk zien dat menselijke levensvormen en de vormgeving van dat leven – het ‘cultuurwerk’ van de mens dus – tegenover de grootsheid van de natuur een hulpeloze en machteloze indruk maken.

Wanneer?
Van 1 juni 2014 00.00 uur tot 6 juni 2014 00.00 uur
Organisator
Teekengenootschap Pictura
+31(0)78 6149822
info@pictura.nl
Locatie:
Voortsraat 190-192
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.