Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Themarondleiding Blauw Bloed in Dordrechts Museum

Themarondleiding  Blauw Bloed in Dordrechts Museum

Een kijkje in het leven van Willem en Anna

Wie graag nog de verborgen verhalen achter de leefstijl van  koning Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna wil horen, krijgt op maandag 9 juni, 2de Pinksterdag, een laatste kans. Tijdens de rondleiding Blauw Bloed door de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning krijgen deelnemers een kijkje in het leven van Willem II , zijn vrouw Anna, de Oranjes en de Romanovs.
Willem II trouwde in 1816 met tsarendochter Anna Paulowna. Hierdoor raakte het Huis van Oranje nauw verbonden met de Russische Romanov dynastie. Anna was de dochter van Tsaar Paul I en de zus van diens opvolgers Alexander I en Nicolaas I.
De trouwplechtigheid in St. Petersburg werd met veel pracht en praal gevierd. Na het huwelijk namen Willem II en Anna hun intrek in Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Als een 19de-eeuwse Maxima werd de exotische Anna door het Nederlandse publiek in de armen gesloten. De weelde die zij aan het Russische hof gewend was, deed ook in Den Haag zijn intrede.

Succesvol
Sinds de opening door koning Willem-Alexander op 4 maart, organiseert het Dordrechts Museum een scala aan activiteiten rond de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning. De succesvolle tentoonstelling die de kostbare kunstcollectie van Willem II voor één keer weer bij elkaar brengt, is tot 15 juni te bezichtigen. Daarna verhuist de collectie naar Villa Vauban in Luxemburg.

 

Wanneer?
9 juni 2014 van 11.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.