Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ridderspektakel

Ridderspektakel

Stichting Ridderspektakel houdt op 14 en 15 juni een Ridderspektakel in de Biesbosch. Wapengekletter en trompetgeschal. Maak plaats voor de ridders die elkaar gaan bevechten tijdens het riddertoernooi.

Het Ridderspektakel is een rondreizend evenement dat de bezoekers terugbrengt naar de Middeleeuwen. In het dorp is te zien hoe ridders vroeger leefden. Niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen is genoeg te doen.

In de verschillende kampementen laten meer dan honderd re-enactors zien hoe het er eeuwen geleden aan toe ging. De smid stookt zijn vuur op en begint met het smeden van een wapen, koks roeren in een grote ketel soep en de sfeer is opgewonden. De voorbereidingen voor de gebeurtenis van het jaar is in volle gang: Het huwelijk van de graaf en de gravin van Holland. Ook wordt een echte vesting bestormd door de dapper strijders.

Een Ridderspektakel kan uiteraard niet zonder een echt riddertoernooi. De stoere mannen strijden om de eer en de gratie van de jonkvrouw. Ze laten een proef van bekwaamheid zien, bestrijden elkaar te paard met lansen en te voet. Gegarandeerd een bijzondere ervaring om mee te maken.

Belangrijk onderdeel van het evenement zijn de kinderactiviteiten. In de Ridderschool worden ze opgeleid tot dappere ridder of schone jonkvrouwe. Daarnaast kan er geknutseld worden, zijn er verschillende spelletjes en workshops. En natuurlijk het hoogtepunt: de Kiddy Battle. De jonge ridders in opleiding gaan de strijd aan met een ridder en proberen die te verslaan.

Het Ridderspektakel is iedere festivaldag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de website.

Wanneer?
Van 14 juni 2014 10.00 uur tot 15 juni 2014 18.00 uur
Organisator
Medieval Events
Locatie:
Hollandse Biesbosch
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.