Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Uniek Concert vanaf en in de toren van de Grote Kerk

Uniek Concert vanaf en in de toren van de Grote Kerk

In 2014 wordt gevierd dat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar geleden ontstond. De Dordtse stadsorganist Cor Ardesch en de Dordtse stadsbeiaardier Boudewijn Zwart gaven op zater­dag 23 augustus een gezamenlijk concert in de Grote Kerk. Hier was  o.a. een compositie in première gegaan van Cor Ardesch, die naast organist ook als componist werkzaam is.  

De viering van ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlan­den’ wordt in de toren voortgezet op donderdag 28 augustus. Nadat vrijwilligers om 19.45 uur op de Kaapstandzolder het grote zesgelui in bewe­ging hebben gebracht, treden vader en dochter Zwart op als Carillon Duo ‘Black & Beauty’. Het betreft hier een ‘Open-Toren’ concert, waar jong en oud de beiaardiers van dichtbij in actie kun­nen zien. Aansluitend zal het Carillon Duo in de Torenhal de daar opgestelde reizende beiaard bespelen.

De reizende beiaard bestaat uit 50 bronzen klokken en werd in 2013 vervaar­digd door de Koninklijke Klokkengieterij ‘Petit & Fritsen’.

Zij worden tijdens dat concert bijge­staan door de Russische muzikanten Vladimir Skliarenko (hobo) en Elena Lelchuk (piano).

De beiaard die in de toren van de Grote Kerk te Dordrecht hangt is de grootste van heel europa.

19.45 uur Kaapstandzolder (130 treden)

Handluiden voor vrijwilligers

20.00 uur ‘Open-Toren’ concert door Carillon Duo ‘Black & Beauty’ (Boudewijn en Lydia Zwart)

Thema: 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

20.30 uur Torenhalconcert

m.m.v. Vladimir Skliarenko (hobo) & Elena Lelchuk (piano)

Ter afsluiting van deze feestelijke viering is ieder van harte uitgenodigd voor de receptie in de Torenhal.

Al deze unieke activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Wanneer?
28 augustus 2014 van 19.45 tot 00.00 uur
Organisator
200 jaar Koninkrijk der Nederlan­den
Locatie:
Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.