Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Rondleiding en High Tea in tuin Huis Van Gijn

Rondleiding en High Tea in tuin Huis Van Gijn

Heerlijk genieten in de fraaie binnentuin van bankier en verzamelaar Simon van Gijn tussen het monumentale  groen en met uitzicht op zijn statige 19de-eeuwse huis?  Op zondag 31 augustus bent u van harte welkom om te ervaren hoe de de oorspronkelijke bewoners genoten van het gezellige samenzijn en het stadse buitenleven.

De  rondleiding voert langs 19de eeuwse tuinelementen en informeert de deelnemers ook over de beplanting in de tuin. Wie daarnaast graag een kijkje wil nemen achter de voordeur van het immense pand heeft nog tot 15.00 uur de mogelijkheid. Vanaf die tijd wordt op het terras een High Tea geserveerd.

Rondleiding
De huidige tuin van Huis Van Gijn is een reconstructie van de oorspronkelijke aanleg. In de ronde perken staan oude rozensoorten, voor een deel identiek aan de variëteiten die Van Gijn in 1882 liet planten. De zijtuin was een “nutstuin” met fruitbomen als kweeperen. Het tuinhuisje waar Simon van Gijn en zijn vrouw op zomerse dagen hun gasten ontvingen, is in 2004 gereconstrueerd. Het is waarschijnlijk een ontwerp van architect Muysken, die bij de verbouwing in 1886 ook de interieurs van Van Gijn ontwierp.

Rondleiding 14.00 uur, High Tea 15.00 uur l tuin Huis Van Gijn l  rondleiding gratis, High Tea € 10,- , excl. museumentree l rondleiding: aanmelden bij de balie op de dag zelf. Vol=vol, High Tea aanmelden: www.huisvangijn.nl/tickets


 

Wanneer?
31 augustus 2014 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
Museum Huis van Gijn
Locatie:
Museum Huis van Gijn
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.