Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open over Europa met Derk Jan Eppink

Open over Europa met Derk Jan Eppink


Op woensdagavond 10 september 2014 om 20 uur organiseert de VVD afdeling Dordrecht een bijeenkomst, met als gast Derk Jan Eppink, met het thema “Is Europa in staat zich te hervormen?” in de Brasserie/Sociëteit De Schaapskooi FC Dordrecht aan de Krommedijk 201 te Dordrecht. Derk Jan Eppink is volksvertegenwoordiger in het parlement van de Europese Unie namens de Belgische Lijst Decker. De partij van Jean-Marie Dedecker neemt deel aan de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers en Derk Jan Eppink is vicevoorzitter van de groep. In het Parlement houdt hij zich vooral bezig met de commissies Begroting, Begrotingscontrole en Economische & monetaire zaken.

Derk Jan Eppink werd in 1999 kabinetsmedewerker van Eurocommissaris Frits Bolkestein. Hij fungeerde als liaison met het Europees Parlement en speechschrijver en hield zich bezig met de liberalisering van de postsector. In 2004 publiceerde hij samen met Bolkestein het boek De grenzen van Europa. In oktober 2004 voegde Eppink zich bij het kabinet van Sim Kallas, the Estse Eurocommissaris, verantwoordelijk voor administratie, accounting en fraudebestrijding. In maart 2007 verscheen van zijn hand het boek Europese Mandarijnen, wat zijn leven in de Europese Commissie beschrijft. Andere boeken van zijn hand zijn onder meer Vreemde Buren en Avonturen van een Nederbelg waarin hij schrijft over zijn ervaringen in de Belgische en Europese politiek.

Derk Jan Eppink maakt regelmatig zijn opwachting in allerhande media in binnen- en buitenland, zowel geschreven als op radio en televisie. Hij is altijd goed voor een aantal gedurfde heldere uitspraken en Eppink zal betreffende woensdagavond ingaan op de vraag of de EU in staat is te hervormen. Een onderwerp dat nu alle aandacht heeft en met Derk Jan Eppink garant staat voor een zeer interessante politieke avond!

Wanneer?
10 september 2014 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
VVD Dordrecht
Locatie:
Krommedijk 201
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.