Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

The Real Block

The Real Block

Tijdens deze editie van de succesvolle Jazzlab Sessions staat het boek der boeken van de jazz weer centraal: The Real Book. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, nummers uit dit wereldberoemde standaard werk.

The Real Book is een verzameling bladmuziek, samengebracht door studenten van Berklee College. Het boek bestaat uit een flinke lijst van zogeheten ‘jazzstandards’; nummers die elke jazzmuzikant min of meer in zijn basisrepertoire heeft. De meeste nummers waren oorspronkelijk geen jazzcomposities. Het gaat om composities die, ongeacht of ze werden geschreven door een jazzcomponist, worden gebruikt als basis voor jazzarrangementen of improvisaties. Er is geen definitieve lijst van jazzstandards en de lijst van nummers die geacht worden standards te zijn, verandert keer op keer. Op jamsessies wordt vaak geput uit deze lijst van stukken.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Zaterdag 27 september 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 4,--

Wanneer?
27 september 2014 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.