Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voor de derde keer Nieuwjaarsconcert Ars Musica in Dordrecht

Voor de derde keer Nieuwjaarsconcert Ars Musica in Dordrecht

Nieuwjaarsconcert 'Laudate Dominum'  

Stichting Ars Musica beoogt muzikale schatten open te leggen voor een zo groot mogelijk publiek. Eén van de manieren om dat te bereiken is door het geven van concerten, waarop onbekende en bekende muziekstukken worden vertolkt en met het publiek gedeeld.
Het Nieuwjaarsconcert is een relatief nieuwe traditie voor Ars Musica. In 2014 werd het georganiseerd met ‘Die Schöpfung’ van Joseph Haydn als avondvullend repertoire. Op 17 januari 2015 vindt dit concert voor de derde keer plaats. Net als voorgaande jaren zal het gehouden worden in de Augustijnenkerk te Dordrecht. Medewerking wordt verleend door het Meisjeskoor, het Concertkoor en het Orkest van Stichting Ars Musica, onder leiding van respectievelijk de dirigenten Arjen J.A. Uitbeijerse en Patrick van der Linden.
Het programma is vormgegeven rondom het thema ‘Laudate Dominum’ (Psalm 117). De ten gehore te brengen werken zijn onder meer de gelijknamige compositie van W.A. Mozart en Psalm 117 van G. Ph. Telemann. Bovendien wordt cantate ‘Fallt mit Danken, fallt mit loben’ uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitgevoerd door het Concertkoor.
’s Middags zal er een speciale bijeenkomst zijn voor zakenpartners uit het ondernemersnetwerk dat gekoppeld is aan Stichting Ars Musica. Dit is een gelegenheid voor nieuwe ondernemers om kennis te maken met Ars Musica. Tijdens de middag staat ‘Dirigeren en leiderschap’ centraal: de deelnemers krijgen onder meer de kans te ervaren hoe het is om zelf een keer als dirigent voor het orkest en koor te staan. Opgeven kan via info@stichtingarsmusica.nl.
Stichting Ars Musica zet ook in 2015 graag de traditie voort om samen met het publiek op een muzikale manier het nieuwe jaar in te gaan. Kaarten voor dit Nieuwjaarsconcert zijn verkrijgbaar via de website www.stichtingarsmusica.nl.


 

Wanneer?
17 januari 2015 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Stichting Ars Musica
info@stichtingarsmusica.nl
Locatie:
Augustijnenkerk Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.